"GÜVENDESİNİZ; ÇÜNKÜ HALK SAĞLIĞI YANINIZDA"

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 3 – 9 Eylül arası Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanması nedeniyle bir açıklama yapan Uşak İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya, “Halk sağlığı Haftası”nda çeşitli etkinler yapılacağını duyurdu.

Gece yatarken neden horluyoruz? Gece yatarken neden horluyoruz?

Uşak İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya, “Halk Sağlığı Haftası” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Kaya, “Sağlık Bakanlığımız tarafından her yıl 3 – 9 Eylül arası Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta ile halk sağlığının, koruyucu hekimliğin önemi vurgulanmaktadır. Koruyucu hekimlik hizmetlerinin temel ayağını Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri oluşturmaktadır” dedi.

“BİRİNCİ BASAMAK HİZMETLERİ BİLİNMİYOR”

Birinci basamak sağlık hizmetleri daima çok iyi bir organizasyon, büyük özveri gerektiren ancak sonuçları hemen görülemeyen, bu nedenle toplum tarafından yeterince bilinmeyen sağlık hizmetleri olduğunu kaydeden Kaya, “Oysa toplumda refahın sağlanması, bireylerin sağlıklı olma durumlarının sürdürülmesi, sağlık sorunlarının önlenmesi veya çözümlenmesi için belli standartları olan, kaliteli ve sürekli bir Birinci Basamak Sağlık Hizmet Yapılanması esastır” tanımını yaptı.

 Kaya, “Sağlık hizmetlerinde önleyici yaklaşımlar hastalıklardan korunmada, hastalıkların doğru yönetimi ise sağlığın sürekliliğinin sağlanmasında önemli yer tutar. Toplumun sağlıklı yaşam davranışları konusunda teşvik edilmesi en temel koruyucu yaklaşımdır.    Halk Sağlığı Müdürlüğümüz öncelikli sağlık sorunlarının saptanması, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi, sağlık hizmetlerinde eşitliğin sağlanması ve halkın memnuniyetinin sağlanması gibi önemli görevleri omuzlarında taşımakta ve tüm bunları yaparken kaynaklarını en akılcı şekilde kullanmaktadır” ifadesini kullandı.

“ZİYARETLER VE BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPILACAK”

3 – 9 Eylül arası Halk Sağlığı Haftası nedeniyle müdürlük olarak hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında da bilgi veren Kaya şunları söyledi:

Teknolojik gelişmeler sağlık hizmetlerinin gelişiminde önemli yer tutsa da, özellikle birinci basamak sağlık hizmetlerinde insan ilişkileri, hizmetin sunulduğu ortam ve sunuş şekli, hizmetin zamanlaması, hizmetin süreklilik göstermesi, güvenilir, kolay ulaşılabilir ve doğru olması ön plandadır.

   Uşak Halk Sağlığı Müdürlüğü de bu ilkeler çerçevesinde çalışmalarını yıl boyunca sürdürmektedir. 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftasında Müdürlüğümüz tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

Etkinlikler kapsamında;  

     -   03 Eylül 2015 Perşembe günü evde sağlık hizmeti alan hastaların ziyareti yapılacaktır.

     -  07 Eylül 2015 Pazartesi günü 08:00 ile 10:00 saatleri arasında Müdürlüğümüz Gebe Bilgilendirme Sınıfı ile Uşak Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Uşak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ünitesi Poliklinik binasında halkın bilgilendirilmesi amacıyla stant açılıp broşür  dağıtımı yapılacaktır.

    -  09 Eylül 2015 Çarşamba günü saat 16:30 'da Atahh Park’ta yürüyüş etkinliği yapılıp stant açılarak afiş-broşür dağıtılacaktır.”

   -İlçe Toplum Sağlığı Merkezleri de 3-9 Eylül Halk Sağlığı Etkinlikleri kapsamında hafta boyunca çalışmalarda bulunacaklardır.”



Editör: TE Bilişim