Narsistik kişilik bozukluğu olanlar değersizlik hissediyor! Narsistik kişilik bozukluğu olanlar değersizlik hissediyor!
Uşak Göz Merkezi Başhekimi Opr. Dr. Erol Uysal, hayata daha sağlıklı bakmak için dengeli beslenmenin şart olduğunu söyledi. Beslenmenin iç organların yanı sıra 5 duyu organı için de hayati önem taşıdığını kaydeden Uşak Göz Merkezi Başhekimi Opr. Dr. Erol Uysal, "Hayatta her şeyin başı sağlık. Sağlığın yolu da dengeli ve düzenli bir yaşam sürmek. İyi beslenen, spor yapan ve düzenli uykusunu alan bir bireyin gözleri de sağlıklı olur. Bu nedenle hastalarımıza beslenme konusunda zaman zaman önemli tavsiyelerde bulunuyoruz. Sağlıklı yaşan bireyler, yılda bir sefer göz taramasından geçiyor ve genellikle sonuçları olumlu yönde çıkıyor" dedi. 



VİTAMİN VE MİNERALLER YETERLİ MİKTARDA ALINMALI

"Gözlerimiz gördüğümüz görüntüyü alır ve beyine gönderir. Bu iletim sırasında birçok sinir ve bağ dokusu görev almaktadır. Ayrıca gözümüzde oluşan bazı sorunlar vücuttaki önemli hastalıkların belirtisi de olabilir. Bu yüzden dengeli ve yeterli beslenme, gözde birçok hastalığı önleyebildiği gibi oluşan hastalıklarda da tedavi edici veya durdurucu etki gösterebilir" diyen Erol Uysal, şöyle devam etti: "Göz sağlığımızı olumsuz etkileyen hastalıklar arasında ise kronik diyabet ve tansiyon en başta gelmektedir. Özellikle diyabet, gözde katarakt, en önemlisi de diyabetik retina hastalığına neden olabilir. Diyabetlerde görme kaybı gelişme ihtimali hasta olmayan kişilere göre 25 kat daha fazladır. Diyabette beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi, diyetisyen ve hekim eşliğinde sıkı bir takip gerekmektedir.  Vitamin ve mineraller vücuda enerji sağlamamasına rağmen birçok vücut mekanizmasında önemli roller oynamaktadır. Eksikliğinde veya fazlalığında bazı komplikasyonlar gözlenebilmektedir. Göz sağlımız için de vitaminler ve mineraller yeterli miktarda alınmalıdır".



KULLANILACAK EK TAKVİYE VİTAMİNLER MUTLAKA HEKİM ÖNERİSİYLE ALINMALI


Uysal, gözler için gerekli olan vitamin ve minerallerin alınması için de bazı önerilerde bulundu. Uysal, " Her konuda sağlığımızı korumak ve hastalıklara karşı en önemli ve ilk olacak şey düzenli, yeterli ve dengeli beslenmektir. Bu sayede vücut için gerekli olacak vitamin ve mineraller yeteri miktarda alınmış olacaktır. A, C ve E vitaminleri antioksidan özellik gösterdikleri için göz ve beslenme ilişkisinde önemli bir yere sahiptir. Gece körlüğü, katarakt ve retinanın korunması için alınmalıdır. Havuç, yeşil yapraklı sebzeler, kuruyemişlerde, turunçgillerde bol bulunmaktadır. Yeteri miktarda tüketilmelidir. Minerallerden çinko ve magnezyum da önemli bir yere sahiptir. Yeterli ve dengeli beslenme ile bu ihtiyaç karşılanacaktır. Vitamin ve mineral alımında multivitamin ve mineral tabletleri kullanımında dikkatli olunmalı ve bir hekime danışılmalıdır. İyi bir şey yaptığımızı düşünerek vücudumuza zarar verebiliriz" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim