İş bırakan sendikacıya verilen ceza iptal edildi

Uşak Devlet Hastanesi yönetimi tarafından Doktor Kamil Furtun’un görev başında öldürülmesini protesto için Türkiye genelinde yapılan iş bırakma eylemine katılan Türk Sağlık-Sen Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Bozan’a verilen kıdem durdurma cezası İl Disiplin Kurulu tarafından iptal edildi.

29 Mayıs’ta Samsun’da hasta yakınları tarafından görevi başında öldürülen Dr. Kamil Furtun cinayetini protesto etmek ve sağlıkta şiddeti bırakmak için yapılan iş bırakma eylemine katıldığı için Uşak Devlet Hastanesi yönetimi tarafından, “İş bıraktığı” gerekçesiyle Türk Sağlık-Sen Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Bozan’a verilen “Kıdem durdurma cezası” Uşak İl Disiplin Kurulu tarafından iptal edildi.

“İŞ BIRAKMA EYLEMİ BAKANLIK TALİMATIYLA YAPILDI”

İl Disiplin Kurulu toplantısına müdahil olarak katılmak için Uşak’a gelen Türk Sağlık Sen  Genel Başkan Yardımcıları; İsmail Türkoğlu ve Abdurrahman Uysal ile Denizli Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Raif Kurşunlu Uşak’a geldiler.

Türk Sağlık Sen Uşak Şube binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan İsmail Türkoğlu,  “Bakanlığın bile iş bıraktığı bir günde iş bırakan sağlık çalışanlarına ceza vermek hem vicdansızlık hem hukuksuzluktur. Hukuksuzluktur çünkü iş bırakan arkadaşlarımız sendikamızın aldığı karar doğrultusunda hareket etmişlerdir. İş bırakmak bizim hakkımızdır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin, Danıştay’ın ve Yargıtay’ın bu konuda kesin kararları mevcuttur. Yüksek Mahkemeler sendikal karar doğrultusunda iş bırakan memura ceza verilemeyeceğine hükmetmişlerdir ”  dedi.

“OLAYIN KAYNAĞI SAĞLIK SEN YÖNETİCİSİNİN MUHAKKİK OLARAK ATANMASIDIR”

Düz Bir Karın İçin Karın Germe Ameliyatı Düz Bir Karın İçin Karın Germe Ameliyatı

Türkiye’de bakanlığın talimatıyla yapılan bir iş bırakma eylemine katılan Türk sağlık Sen üyelerine ceza verilmesinin Türkiye’de bir ilk olarak Uşak’ta yaşandığını kaydeden Türkoğlu bunun nedeni olarak, Sağlık Sen Uşak Şube yöneticisi olan, Uşak Devlet Hastanesi Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Zeliha Keleş’in iş bırakma eylemine muhakkik olarak atanmasını, Keleş’in raporunda; Türk Sağlık Sen Uşak Şube Yönetici İbrahim Bozan hakkında kasıtlı olarak kıdem durdurma cezası talep etmesinden kaynaklandığını gösterdi.

VALİLİK VE İL DİSİPLİN KURULUNA TEŞEKKÜR

Sabah saat 09.30 da vali yardımcısı başkanlığında İl Disiplin Kurulu’nun toplandığını kaydeden Türkoğlu sonra yaşanan gelişmeler hakkında şu bilgileri verdi:

“Kurulda, sağlık çalışanlarına karşı sıkça yaşanan şiddet ve cinayetlere tepki göstermenin tüm toplumun görevini olduğunu, sendika üyelerimizin de bu görevi yerine getirdiklerini, Sağlık Bakanı talimatıyla bütün yurtta düzenlendiğini hatta hastane yöneticilerinin bile katıldığını belirttik. Bu insani tepkiye ceza verildiği takdirde 24 saat görev yapan sağlık çalışanlarının şevki kırılır, görev yapamaz hale geleceğini de kaydettik. İl Disiplin Kurulu bu yanlışı düzeltti. Uşak Valiliği  ve İl Disiplin Kurulu üyelerine çok teşekkür ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim