ÇAĞRI MERKEZİ ÇALIŞMALARI SON HIZ DEVAM EDİYOR

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Uşak Genel Sekreterliği tarafından kurulan çağrı merkezinde vatandaşların memnuniyeti ölçülmeye devam ediliyor. Genel Sekreter Uz. Dr. Yalçın Atlı, çağrı merkezlerinin çalışmalarından büyük ölçüde verim aldıklarını açıkladı.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Uşak Genel Sekreteri Uzman Dr. Yalçın Atlı çağrı merkezi hakkında şu bilgileri verdi:

“Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Daire  Başkanlığının 21.01.2014 tarihinde başlattığı uygulama ile Genel Sekreterliğimiz de çağrı merkezi  kurulmuştu. Bu merkezde Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimize bağlı Sağlık Tesislerince sunulan sağlık hizmetleri ile ilgili hasta memnuniyetinin artırılması  kaliteli, kolay ulaşılan, güvenli sağlık hizmeti sunumunun ve devamının sağlanması amaçlanmıştır.Hizmet sunan sağlık çalışanları olarak sunumumuzda aksayan yönlerimizi tespit ve iyileştirme yapmak ve alınacak kararlara yol gösterici olması bakımından memnuniyet düzeylerinin gözden geçirilmesi amaçlanmıştır.

Düz Bir Karın İçin Karın Germe Ameliyatı Düz Bir Karın İçin Karın Germe Ameliyatı

“İSTENİLEN HEDEFLERİ YAKALADIK”

Çağrı Merkezimizde 4 engelli personellerimiz, hastanelerde sunduğumuz hizmetlerden memnuniyet sorgulama görevini severek yapmaktalar. Kurulan ekibimiz 4 aylık geçen süreçte hastanelerimizin poliklinik ve acillerine başvuran ve yataklı servislerimizde yatan sonra işlemleri bitmiş,taburcu olmuş tüm hastalarımızın% 5-10‘u yaklaşık 27772’ si telefonla aranarak, hastanelerimizdeki hizmet ve tedavinin kalitesini ölçmek ve eksiklerimizin tespitini sağlamak adına anket çalışması yapmışlardır. Anket uygulamasında Çağrı merkezimiz aylık aranan hasta sayısı bakımından, kurumumuzun hedeflediği sayıyı yakalayarak ve diğer nüfus yoğunluğu yüksek olan iller arasından ön sıralarda yer almaktadır.

          Anket soruları açık ve net olmakla beraber, hastanelerimizde verilen danışma, temizlik, güvenlik, tıbbi konfor, yemek, odaların konforu, hasta bekleme alanları gibi hizmetleri ve hastane çalışanlarının tutum ve davranışlarını içermektedir. Toplamda hastanın hastanede gördüğü hizmetin durumuna göre örneğin poliklinik hizmeti almış ise poliklinik hizmetleri ile ilgili sorular, serviste yatışı yapılmış ise servisteki hizmetlerle ilgili sorular, acile başvurmuş ise acil hizmetlerini ilgilendiren sorular sorulmaktadır. “

Bu hizmet uygulaması ile ilgili açıklamalarına devam eden Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı, “ Uşak halkına verilen sağlık hizmetinin daha iyi olmasını sağlamak amacımızdır. Bu amaçları gerçekleştirirken sağlık hizmetlerini doğru planlamalı, etkinliğini arttırmalı ve bunun sürekli hale getirilmesini yani kalıcı olmasını sağlamalısınız. Buna yardımcı olması bakımından kurulan Çağrı merkezimizde yapılan anketler aylık değerlendirilmekte ve kurumumuza bilgileri aktarılmakta. Merkezimizden aldığımız sonuçlara göre il ve ilçe anketlerin 4 aylık genel ortalaması %95 - %96 oranında çok memnun çıkmıştır. 2013 TÜİK verilerinde Uşak sağlık memnuniyet oranı % 88.6 çıkmıştı ve 2. İl olma başarısını yakalamıştık, verilen sağlık hizmetinden% 5.3 ile memnun olmayan kişi sayısı en az olan il olma başarısını da yakalamıştık.

2014 yılının ilk yarısında da bu memnuniyet başarısının daha da yükselmiş olması bizleri çok sevindirmiştir. Daha çok hizmetler yapmak için bize moral ve motivasyon sağlamıştır. Bu başarımızın devamlılığının sağlanmasında emeği geçen Çağrı Merkezimizde çalışanlarıma, Genel Sekreterlik ve hastanede hizmet veren tüm personelimize çağrı merkezimizin telefon anketlerine gösterdikleri teveccühten dolayı hastalarımıza,ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Atlı daha sonra çağrı merkezinde çalışan personele hastalarla iyi iletişimi kurguladıkları ve özveri ile çalıştıkları için teşekkür belgelerini takdim etti.

 

Editör: TE Bilişim