USAKPORT.COM///

Banaz’a bağlı Kızılcasöğüt Belde Belediyesi ve Aile Sağlığı Merkezi  “Medikal malzeme paylaşımı” adı altında yeni bir kampanya başlattı ve bu konuda belde halkından aldıkları destekle, pahalı olan medikal ürünlerini, ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Buna göre, daha önce kullanılan ve şu anda evlerde ihtiyaç fazlı hale gelen; 
tekerlekli sandalye, koltuk değneği, solunum cihazları ve oksijen tüpü gibi malzemeler, belediyenin temin edece bir mekanda toplanacak. ‘Sağlık Masası’ adının verileceği bir yönetim sistemiyle, ihtiyacı olan vatandaşlar, buraya başvurarak, daha önce kullanılan ve ekonomik değeri hala bitmeyen medikal ürünlerden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

         Projeye vatandaşlar gönüllülük esasına göre katkı sağlayacaklar ve atıl kaynaklar da tekrar kullanıma alınacak. Projenin oluşmasında emek veren Kızılcasöğüt Aile Sağlığı Merkezi’nden Dr. Ahmet Mart, aynı zamanda toplumsal dayanışmaya katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Pahalı medikal malzemelerinin temininin vatandaşı zaman zaman maddi anlamda zorladığını dile getiren Ahmet Mart, “Ben hekimim ve ayağım burkulduğunda bana 3 aylık koltuk değneği lazım olduğunda illa alman gerekmez. Daha önce kullanılmış bir ürün de benim işimi görebilir. Medikal yataklar, tekerlekli sandalyeler ve diğer ürünler çok pahalı olabiliyor. Buradaki maksadımız, hem maddi hem de manevi anlamda yardımlaşma ve dayanışmadır. Devletin bize verdiği cihazları tekrar kullanarak, milli servete sahip çıkacağız” dedi.

Bebek Losyonu Bebek Losyonu

SAĞLIK OKUR YAZARLIĞINI ARTIRMAK İÇİN HALK TOPLANTILARI YAPILACAK

Beldede yaklaşık olarak 3 ay önce göreve başladığını kaydeden Ahmet Mart, halkın katılacağı ve sağlık okur yazarlığını artırmayı amaçlayan toplantılar tertipleyeceklerini kaydetti. Ahmet Mart, “ Mesleğimin 15’inci yılındayım ve belli başlı hastalıklarla ilgili köyde bir yığılma var. Örneğin şeker, tansiyon ve diğer kronik rahatsızlıklar gibi. Ben kendimce en sık görülen hastalıklarda tıbbi okur ve yazarlığın artması için küçük toplantılar yapacağız. Evlerimizde asıl temel direk bayanlar ve ben de dahil hepimiz eşimizin sözünü dinliyoruz. Bayanlar mümkün olduğu sürece toplantılara katılsınlar ve bunları Ramazan ayından sonra yapacağız. İlk toplantımız şeker hastalığı olacak. Çoğu rahatsızlığı ilaçsız yenmenin yolunu arayacağız” ifadelerini kullandı.

HAYATIN HER ALANINDA BELEDİYE OLMALI

         Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Kızılcasöğüt Belde Belediye Başkanı Güngör Oral da, “Biz belediyeciliği sadece yol, kanalizasyon veya diğer münferit hizmetlerle sınırlamak istemiyoruz. Beledimizde halka ulaşılabilirlik noktasında önemli avantajlarımız var ve bunları sonuna kadar kullanacağız. Halkımızla birlikte bir çok sorunun üstesinden geleceğiz. Atıl kaynaklarımızı ekonomiye kazandırırken, mevcutları da israf etmeden ve doğru bir anlayışla yöneterek, halkımıza sunmayı hedefliyoruz. Bu noktada hayata geçirdiğimiz medikal ürünlerin paylaşımını baz alan projemizi çok önemsiyoruz. Projenin hayata geçmesinde emek veren doktorumuz sayın Ahmet Mart’a teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim