Bebek Losyonu Bebek Losyonu

Uşak’ta faaliyet gösteren ALİDAŞÇI Optik, lens kullanıcılarına koronavirüsle ilgili önemli uyarılarda bulundu. ALİDAŞÇI Optik İşletmecisi Ali Daşçı, dünya genelinde etkili olan ve son 1 haftadır Türkiye’de de çeşitli vakalarla ortaya çıkan koronavirüsün sadece ağız ve burunla değil, aynı zamanda gözlerden de bulaştığını ifade etti. Bu nedenle lens kullanıcılarının özellikle önlem almasını isteyen Ali Daşçı, riskli dönem atlatılana kadar, lens yerine gözlük tercih edilmesini önerdi.

Ali Daşçı, “ Virüs, solumakla veya göz teması ile bulaşabileceği gibi ellerimizle ağzımıza, burnumuza ya da gözümüze dokunmak suretiyle de bulaşabiliyor. Virüsün yüzeylerde yaşayabildiği dikkate alınarak, lens takarken eller yıkanıp kuruladıktan sonra hiçbir yere dokunmamalı, ıslak elle lense temas edilmemeli. Lens solüsyonları vaktinde değiştirilmeli, başkasının lensi deneme amacıyla da olsa takılmamalı” dedi. 

İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DÖNEMDE GÖZLÜK KULLANIMI DAHA İYİ OLUR
“Gözlerin, en önemli üç bulaşma yolundan biri olduğunu asla unutmayalım; ellerimizin ağız, burun ve gözle olan temasını mümkün olduğunca keselim” diyen Daşçı, şöyle söyledi: “Zorlu bir dönemden geçiyoruz ve bu zaman dilimi içinde tedbirleri ne kadar sıkı alırsak, sağlığımız için o denli iyi olur. Lens kullananların hijyen kurallarına azami ölçüde özen göstermeleri lazım. Bu bağlamda, lens kullananlara, geçici bir dönem için gözlük takmayı öneriyoruz. Netice itibariyle, her şey değerli vatandaşlarımızın sağlığı içindir ve normale dönüldüğünde, tekrardan lens kullanımı sürdürülebilir”. 


 

Editör: TE Bilişim