Sağlık Çalışanları dua değil haklarını almak istiyor

 

Türk Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Kazım Karahan,”Sağlık çalışanlarının taleplerini bir kez daha Türkiye Gündemine taşımak ve  “artık yetti, laf değil icraat istiyoruz”  sözlerini alanlarda haykırmak için 14 Mart Tıp Bayramı arifesinde 13 Martta, tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakıyoruz” diyerek grev duyurusunda bulundu.

Konuşmasına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na çatarak başlayan Kazım Karahan, “Yandaş Malum ve Memnun-Sen’in  şakşakçılık ve yağcılığının son noktası olan toplantısında konuşan Sağlık Bakanı,çalışanlarının sorunları dağ gibi yığılmışken sağlık çalışanlarına milletin duası yeter diyor. Sayın Bakan dua milletin. Onlardan Allah razı olsun. Senin vazifen bize bunu söylemek değil, çalışanların sorunlarını çözmek ve taleplerini yerine getirmek.Yandaşların şakşakçılığını görüp her şey yolunda zannetme. Onlar çalışanın değil senin temsilcin.  Sağlık çalışanları kan ağlıyor” diye seslendi.

“Somut adımlar görmek istiyoruz”

Sağlık çalışanlarının isteklerini de sıralayan Karahan, “Çalışanlar artık somut adımlar, hayata geçen uygulamalar görmek istiyor. İş güvencesini kaldırma girişimleri yerine tüm çalışanların kadrolu olduğu güvenceli bir çalışma ortamı istiyor.        Malum sendikanın ihanetiyle toplu sözleşmede cebi delinen, zarara uğratılan tüm kamu çalışanlarının hakkı olan ek zammı talep ediyor. Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılarak emeklikte sefaletin sonlandırılmasını ve emeklilikte insanca yaşamak istiyor. Sağlık çalışanlarının yitik hakkı olan yıpranma payı vaatte kalmasın hayata geçsin istiyor. Çalışanların can güvenliğini tehdit eden şiddet sona ersin, ağır cezalar yürürlüğe girsin istiyor.       Bunların yanı sıra sağlık çalışanları, her kuruma bir kreş, tüm çalışanlara lisans tamamlama hakkı gibi düzenlemelerin de acilen hayata geçmesini istiyor” dedi.

En İyi Uşak Psikolog Merkezi En İyi Uşak Psikolog Merkezi

“Nutuklara tahammülümüz kalmadı”

Sağlık çalışanlarının kürsülerden atılan nutuklara, suya yazılan sözlere tahammülü kalmadığını kaydeden Karahan sözlerine şöyle devam etti: “

Sağlık çalışanları icraat görmek istemekte, memnuniyetleri için somut gelişmeleri beklemektedirler. İşte bu kararlı tavrı bir kez daha güçlü bir şekilde yansıtmak, sağlık çalışanlarının taleplerini bir kez daha Türkiye Gündemine taşımak ve  “artık yetti, laf değil icraat istiyoruz”  sözlerini alanlarda haykırmak için 14 Mart Tıp Bayramı arifesinde 13 Martta, tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakıyoruz.  14 Mart günü de Aile Hekimliğindeki cumartesi nöbetlerini protesto kararlığımızı sürdürüyor, ASM ve TSM’lerde işe gitmiyoruz. Sağlık alanında örgütlü,“dernek, oda ve diğer birçok STK” ile aynı gün yapacağımız bu iş bırakma eylemine tüm sağlık çalışanlarının, sağlık alanında faaliyet gösteren tüm STK’ların katılmasını bekliyor ve çalışan hakkı için güç birliğine davet ediyoruz. Bu çağrı çalışanın talebidir. Bu çağrıya kim uyacak, kim kulak tıkayıp benim çalışan gibi bir düşüncem yok diyecek o gün göreceğiz. O gün çalışanların yanında olanlar alanlarda, siyaset ve bürokrasinin yanında ve emrinde olanlar, makam odalarında ve hamaset dolu lafların edildiği salonlarda olacak.

Bu iş bırakma eylemini aynı zamanda daha iyi bir sağlık hizmeti verilmesi içinde gerçekleştiriyoruz. Biz Tüm vatandaşlarımız için ücretsiz, eşit, ulaşılabilir ve nitelikli sağlık hizmeti sunulması gerektiğine inanıyor ve tüm vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. “

Editör: TE Bilişim