Sağlık çalışanları eylemde

14 Mart Tıp Bayramı arifesinde sağlık çalışanları Uşak’ta çeşitli eylemler yaparak sesini duyurmaya çalıştı. Uşak Tabipler Odası Başkanı Uzm. Dr. Adnan Memiş, yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının 5 acil talebi olduğunu belirtti.

Uşak Tabipler Odası’nın organize ettiği sağlık çalışanlarının eylemi, Uşak Belediyesi önünde toplanılmasıyla başladı. Az sayıda katılım olduğu görülürken, bazı sağlık çalışanlarının da iş bırakma eylemi yaptığı öğrenildi.  Ellerinde; “Devlet eli hastanın cebinde! Talep ediyoruz herkese ücretsiz sağlık hizmeti” gibi yazıların yer aldığı pankart ve dövizlerle yürüyüşe geçen yaklaşık 50 kişilik grup, Tiritoğlu Parkı’na geldi.

Burada basın açıklamasını okuyan Uşak Tabipler Odası Başkanı Uzm. Dr. Adnan Memiş. Sağlık çalışanları olarak 5 acil taleplerini, “Çalışma koşullarının acilen düzeltilmesi,  Emekliliğe yansıyacak temel ücretlerin iyileştirilmesi, Tıp eğitiminde niceliği değil, niteliği önceleyen politikaların uygulanması, Bütün yurttaşların eşit, ücretsiz, nitelikli sağlık hizmetine ulaşabilmesi” şeklinde açıkladı.

Memiş’in basın açıklamasının tam metni ise şöyle:

“HEKİM OLARAK İSTEMİYORUZ!”

“En uzun eğitim sürecinden geçen ve insan hayatının en vazgeçilmez hizmetini veren biz hekimlerin emeğinin sömürülmesini, çalışırken ve emeklilikte hakların çiğnenmesini istemiyoruz.

Yoksulluk sınırlarında maaş politikasıyla, Hekim ve hastalara zarar veren performans sistemine mahkûm edilmeyi istemiyoruz.

Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı

Modern, güzel görünümlü hastaneler açarak hastaları müşteri gözüyle gören, ancak her geçen gün tüm sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını zorlaştırıp madden ve manen mutsuzluğa itilmesini istemiyoruz.

Sağlık sisteminin rant kapısı haline getirilerek,  sağlık hizmetlerini özelleşmeye iten zihniyeti istemiyoruz.

 

BİR HASTA YAKINI VE BİR HASTA OLARAK İSTİYORUZ

1-İnsana insanca sağlık hizmetinin ücretsiz olarak verilmesini istiyoruz.

2-Tüm hastaların en ucuz ilaçtan en pahalısına kadar  rahatlıkla hiçbir katkı payı talep edilmeden ulaşmasını istiyoruz.

3-Biz istememekte bu sistemde var olan özel hastanelerde hastaları madden zor duruma düşüren farkların alınmamasını istiyoruz.

4-İhtiyacı olan tüm hastaların gerek yurt içi, gerek yurt dışında herhangi bir para kaygısı taşımadan üniversite hastanelerinden rahatlıkla faydalanabilmelerini istiyoruz.

Her şeye rağmen bu ülkenin sağlığı bizden sorulur. Karşılık gözetmeksizin biz her koşulda emeğimizi bu ülkeden sakınmayız ve sakınmayacağız. Etkinliğimize katılan ve destek olan herkese teşekkür ederiz.”

Editör: TE Bilişim