Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı
 UŞAK KAMU HASTANELERİNDE GÜNCEL SAĞLIK HUKUKU SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Uşak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından Atatürk Kültür Merkezinde ‘‘Sağlık Hukukunda Güncel Gelişmeler’’ konulu seminer düzenlendi. Seminere, Uşak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Yalçın Atlı, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Bursal, Genel Sekreterlik Başkanları, hastanelerde görev yapan hekim ve sağlık çalışanlarının yanı sıra,Uşak’taki farklı kurumlar, Hukukçular diğer Sağlık çalışanı katıldı. Zirve Üniversitesi Sağlık Hukuku Öğretim Görevlisi Tıp doktoru ve Avukat Erkin Göçmen katılımcıları sağlık mevzuatı hakkında bilgilendirdi.

Uşak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen ‘‘Sağlık Hukukunda Güncel Gelişmeler seminerinde Sağlık Hukuku Öğretim Görevlisi Tıp doktoru Avukat Erkin Göçmen tarafın katılımcılara Ceza ve Özel Hukukta tıbbi sorumlulukta hekimin yükümlülüğü ve hasta hakları konusunda ilgili Yargıtay kararlarını ve kendi tecrübelerini aktararak güncel bilgiler verdi.

ü  Sağlıkçılara yönelik suçlarda tutuklama

ü  Sağlıkçılara yönelik tazminat davalarında uzlaşma

ü  Kamu sağlık görevlilerinin tazminat sorumluluğu

ü  Komplikasyonların yönetiminde kusur aranması şartı

ü  Hastayı görmeden reçete düzenleme ve sonuçları

ü  Aydınlatılmış rızanın ispatı

ü  Saç ekiminde hekim sorumluluğu

ü  Hekimin ceza sorumluluğunda nedensellik bağı

ü  AYM’nin tıbbi ceza soruşturmalarına yaklaşımı

Semineridüzenleyen Uşak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri  Uzm.Dr.Yalçın Atlı,sağlık hukukuna gelecekte çok ihtiyaç duyulacağını ifade ederek, “Özellikle son yıllarda  Sağlık hukuku  ülkemizde çok hızlı gelişen ve gittikçe artan bir ilgiyle izlenen  bir hukuk dalı olduğundan,bu alanda yaşanan gelişmeler,güncel değişiklikler,ortaya çıkan önemli yargısal kararlar ve bunların özellikle sağlık çalışanları bakımından pratik etkileri ve sonuçları hakkında  bilgilendirme yaparak yöneticilerin ve sağlık çalışanlarının Sağlık Hukuku bilgilerini diri tutmalarını amaçlayarak Semineri düzenlediklerini anlattı.

Atlı, sağlıkta son yıllarda artan ve sağlıktaki kaliteyi ve hizmetin işlerliğini aşağı çeken şiddet, malpraktis ve buna benzer olayların sonlanması için hukuksal sorumlulukların sağlık çalışanları, hasta ve yakınları tarafından bilinmesinin çok fayda sağlayacağını söyledi. Bu sayede hasta ve sağlık çalışanları arasındaki tıbbi süreçlerin daha verimli ve daha güvenli işleyebilir dedi. Bu nedenle 2015 yılında çalışma yapacaklarını ve hem çalışanları hem de hasta ve yakınlarına hastanede kalış sürelerinde ve ayrı olarak da eğitim seminerleri  tarzında bilgilendirme yapacaklarını ifade etti.

Seminerin ardından konuşmacı Tıp doktoru Avukat Erkin Göçmen’e, seminere piyano dinletisi ile katkı sağlayan Seyhan Canyakan ve öğrencilerine teşekkür çiçekleri ve hediye takdim edildi.Seminer kokteyl ile son buldu.

 

Editör: TE Bilişim