SAĞLIKÇI'YA ŞİDDET BIKTIRDI

Sağlık çalışanlarının sık sık maruz kaldığı şiddet olayları Sağlık Sen Uşak Şubesi tarafından kınandı. Uşak İl Sağlık Müdürlüğü  bahçesinde eylem yapan sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı’nın önlem almasını istedi.

Geçtiğimiz hafta üç ayrı olayda hastalara yardım etmeye çalışan sağlık ekiplerine yapılan 3 ayrı saldırı sağlık çalışanlarını isyan ettirdi.  Sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şiddet olaylarını artık duymaktan bıktıklarını dile getiren Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Muhammed Ali Aloğlu, bu saldırıların sağlık çalışanlarının psikolojisini bozduğunu ve sağlıkta şiddetin durdurulması gerektiğini açıkladı.

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde yapılan basın açıklamasında Aloğlu şu ifadeleri kullandı:

“Şiddete başvurmak hak aramak yolu değildir”

“Ülkemizde gün geçmiyor ki doktor, hemşire, ebe, acil tıp teknisyeni, paramedik, sağlık memuru ve sayamadığımız diğer sağlık çalışanlarımıza karşı kendini bilmez kişi ve kişiler tarafından sözlü yada fiili saldırılara maruz kalınmasın. Bugün burada arkadaşlarımızla beraber toplanmamızın amacı 30-31/Mart/2015 tarihlerinde112 Acıl Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüne bağlı A1 nolu ve A4 nolu istasyonlarımızda görev yapan arkadaşlarımıza nöbet esnasında  hasta ve hasta yakınları  tarafından hakaret,küfür ve fiili saldırılara maruz kalmalarını sizlerle paylaşmak için toplandık.
    

Organik Sirke Organik Sirke

Yine ertesi gün 01/Nisan/2015 günü  Halk Sağlığı İl Müdürlüğüne bağlı Atatürk Aile Sağlığı Merkezinde de kendini bilmez hasta yakınının sözlü saldırılarına maruz kalan aile sağlığı çalışanımıza yapılan saldırıyı kınıyor ve yapanların en ağır şekilde ceza almasını yüce adaletimizden istiyoruz. Yapılan bu türlü pervasızca hakaretler  sağlık  çalışanlarımızın psikolojilerini bozmuş zor duruma düşürmüştür. Ülkemizin çeşitli bölgelerindeki sağlık çalışanlarına karşı yapılan sözlü ya da fiili şiddetin artarak devam etmesi ve ilimizde yaşamış olduğumuz bu olaylarda göz önünde tutulduğunda sağlık çalışanlarının güvenliğinin ciddi bir sorun haline geldiğini görmekteyiz. Şiddet hiçbir zaman hak arama yolu değildir ve hiçbir zaman da olmamalıdır.

“Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarını korumalıdır”

Değerli Basın Mensupları. Kıymetli arkadaşlar. Halkımız şunu bilmelidir ki; hastanelerimize gelen herkes küçüğüyle, büyüğüyle, yaşlısıyla bizlerin çocuğu, kardeşi, annesi ve babası gibi görülerek hizmet verilmektedir. bizlerin bu düşüncede olduğunu unutmamalı, bizlerin yerine kendilerini koyarak empati yapmalıdırlar. Sağlık-Sen Uşak Şubesi olarak Sağlık Bakanlığının, “Sağlıkta performans” adı altında yaptığı çalışmalarının sadece hasta hakları merkezli değil sağlık sistemini ayakta tutan cefakâr, fedakar sağlık çalışanlarını unutmadan yalnız bırakmadan ve dışlamadan görevlerini sağlıklı ve mutlu bir şekilde sürdürebilmeleri için gerekli çalışmaların yapılmasını beklediğimizi dile getiriyoruz. Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarının aleyhine olan ve yargısız infaz yapan bu tip uygulamaları biran önce gözden geçirmeli ve son zamanlarda yapılan tüm şiddet olaylarını da göz önüne alarak sağlık çalışanları için güvenli bir ortam ve çalışma koşulları oluşturulmalıdır. Her türlü hakaret ve zorluğa karşı öz verili bir şekilde görevlerini sürdüren sağlık çalışanlarına karşı yapılan tüm saldırıları şiddetle kınıyor katılımlarınızdan dolayı herkese şükranlarımızı sunuyoruz.”

 

 

Editör: TE Bilişim