Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında bisiklet dağıtıldı

Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, Uşak Halk Sağlığı Müdürlüğü, ortaokul öğrencilerine 72 adet bisiklet dağıttı.

Uşak Valisi Ahmet Okur, Atapark’ta düzenlenen bisiklet dağıtım töreninde, gelişmiş Hareketli olmanın kişiyi her zaman sağlıklı kıldığını vurgulayan Vali Okur, “ülkelerin en büyük problemlerinden birinin obezite olduğuna dikkat çekti.

Öğrencilere bisikletle ya da bisikletsiz mutlaka spor yapmalarını tavsiye eden Vali Okur, gençlerin fosil yakıt kullanılan araçlarla ulaşımlarını sağlamak yerine, kendi güçleriyle bisiklet kullanmalarının önem taşıdığını dile getirdi.

“ 72 ÖĞRENCİYE BİSİKLET DAĞITILDI”

Uşak'taki kanser hastaları PET çekimi için başka şehirlere gitmeye gerek duymayacak Uşak'taki kanser hastaları PET çekimi için başka şehirlere gitmeye gerek duymayacak

Uşak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya da müdürlük olarak obazite ile mücadele etmek için çeşitli yürüyüş ve hareket programları düzenlediklerini kaydetti. Kendilerine destek veren kurumlara ve vatandaşlara teşekkür eden Kaya, "Okullarda başlattığımız obezite ile mücadele programı kapsamında bize destek veren öğrencilere canı gönülden teşekkür ediyorum. Bugün, 'Hareketsiz kalma, harekete geç' sloganıyla okullarda bisiklet kullanan öğrencilere bisiklet dağıtacağız. İnşallah tüm öğrencilere örnek olur" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ise, okullarda seçmeli derslerde sporu ve bisiklet modülünü seçen İlyaslı, Alanyurt ve Kızılhisar Köylerinde eğiitm gören, 5-6-7 sınıf öğrencisi 72 öğrenciye  Sağlık bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" çerçevesinde bisiklet dağıtıldığını açıkladı.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı ve 72 öğrenciye Vali Ahmet Okur tarafından bisikletleri dağıtıldı. Bisiklet dağıtım törenine; Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran ve daire il müdürleri katıldı.

Editör: TE Bilişim