Düz Bir Karın İçin Karın Germe Ameliyatı Düz Bir Karın İçin Karın Germe Ameliyatı
 Toplum Ruh Sağlığı Merkezi işlevselliğini artırıyor

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı, Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri ile hedeflerinin; Ruh sağlığı anlamında koruyucu sağlık hizmeti sunmak, hastaları topluma yeniden kazandırmak, mesleki, toplumsal ve ailesel işlevselliklerini geliştirmek, üretkenliklerini arttırmak, akut alevlenmeleri engelleyerek hastaneye yatış sıklığını azaltmak olduğunu açıkladı.

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı, Uşak Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde eğitim ve rehabilitasyon uygulamasına katılan öğrenciler, eğitimciler ve yöneticilerle kahvaltı programında buluştu.

Toplum Ruh Sağlığı ve çalışmaları hakkında bilgi veren Atlı, “Merkezimizde psikiyatri servis tecrübesi bulunan hemşireler, psikiyatri uzmanı, psikolog, diğer yardımcı personeller ve Halk Eğitim Merkezi’nden gelen konusunun uzmanı faaliyet hocalarıyla hizmet vermeye devam etmektedir. Burada her sabah yürüyüş, spor, ve grup terapileri yapılmaktadır ve bir kütüphane oluşturulmuştur. Hastalarımızın merkezimize ulaşımı servisle sağlanmaktadır. Hastalara öğle yemeği, bireysel danışmanlık hizmetleri, grup psikoterapileri, psikososyal beceri eğitimi, resim terapisi, müzik terapisi, film terapisi gibi sanatsal etkinlikler, folklor ve beden eğitimi dersleri verilmektedir. Ayrıca Ücretsiz sinema günleri, tarihi ve turistik amaçlı geziler, piknik gezileri, tüm hastaların doğum günü kutlamaları vb. gibi etkinlikler yapılmaktadır. Ayrıca bugün 2 Nisan Dünya Otizm farkındalık gününde otizm konusuna dikkat çekerek Günümüzde her 68 çocuktan birisinde görülen otizm; din, dil, ırk, sosyal statü ayırt etmiyor. Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları, kampanyalar yapılmakta ve otizmin bir farklılık değil zenginlik olduğu dile getirilmektedir. Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak 02 Nisan 2015 tarihinde şehrimizde farkındalık oluşturalım istiyoruz. Sağlık bakanlığının sosyal amaçlı hizmeti olan ilgili etkinliğe katılımlarından dolayı tüm misafirlerimize, öğrencilerimize çalışmalarından dolayı Uşak Devlet Hastanesinin tüm yöneticilerine ve merkez çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikte Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde yapılan düzenlemeleri ve çalışmalar yerinde incelediler. Katılımcılara Sağlık Bakanlığımız tarafından gönderilen diş fırçaları ve macunları hediye edildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

Editör: TE Bilişim