Organik Sirke Organik Sirke
  Uşak Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Uşak Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Mehmet Atak Toplum Ruh Sağlığı Merkezince (TRSM) sergi ve sanatsal etkinlikler adlı program düzenlendi. 
14-17 Nisan tarihleri arasında devam edecek olan programın açılışına Uşak Valisi Seddar Yavuz, Garnizon Komutanı Fuat Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Uşak Belediye başkan yardımcısı Ergün Kırdınli, Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı ve konuklar katıldı.
Uşak Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı konuşmasında; “Bu merkezin binasını bizlere tahsis eden Mehmet Atak beyefendiyi şükranla anıyoruz. Ailesine ve yakınlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Görevi ruhsal rahatsızlığı olan hastaları ve aileleri bilgilendirmek, hastanın ayaktan tedavisini ve takibini yapmak, rehabilitasyon, psiko eğitim, iş-uğraş terapisi, grup veya bireysel terapi gibi yöntemlerin kullanılarak hastanın toplum içinde yaşama becerilerinin artırılmasını sağlamak, psikiyatri klinikleri ile ilişki içinde çalışıp gerektiğinde mobilize ekiple hastanın yaşadığı yerde takibini yaparak; Şizofreni vb. Psikotik Rahatsızlıkları bulunan Hastaların Hastaneye yatmadan yaşadıkları ortam da takiplerinin, tedavilerinin eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinin yürütülmesini sağlamaktır.” Dedi.
Merkezde 66 öğrenci bulunurken günlük 25 kadar öğrenci aktif olarak etkinliklere katıldığı belirtildi. TRSM Merkezi bünyesinde 1 Psikiyatri Uzmanı, 1 Psikolog, 1 Sosyal Hizmet Uzmanı, 2 Hemşire, 1 güvenlik, 2 hizmetli, Halk Eğitim Müdürlüğünden görevlendirilen müzik, resim, el sanatları ve beden eğitimi öğretmenleri hizmet veriyor.
Uşak Valisi Seddar Yavuz, yaptığı açıklamada; “Toplumların gelişmişlik düzeylerinin sadece sanayide ve teknolojik gelişmeler ile ölçülmediğini, bunlarla birlikte halkının her kesimine ulaşması, onların ihtiyaçlarını zamanında devletin sıcak dokunuşu ile gidererek, bir toplumsal kalkınma sağlanır. Son dönemlerde sağlık alanındaki gelişmeler hasta ve çalışan memnuniyetini üst düzeyde sunulmaktadır. Eskiden psikolojik rahatsızlıkları olan hastalar kapalı alanlarda toplumdan soyutlanarak tedavi edilmeye çalışılırdı. hem hastalar hem de aileler tedavi sürecinde sıkıntı yaşarlardı. Tam bu noktada TRSM hastalarımızı toplumdan uzaklaştırmadan, kendilerine ve çevresine katkı sağlayacak fiziksel ve ruhsal beceriler edinmelerini amacı ile faaliyetlerini gerçekleştirmektedirler. Aynı zamanda kullandıkları ilaçların takibi hastaneye yatmadan yapılmaktadır. Trsm öğrencilerimizin el emeklerini sergilemek ve onlarla birlikte olduğumuzu göstermek için buradayız. Emeği geçen tüm çalışan ve öğrencileri kutluyorum” dedi.
Sergi açılışı; Vali Seddar Yavuz'un Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM)'nde tedavi gören hastalar tarafından hazırlanan ve çeşitli el sanatlarına yönelik çalışmaların sergilendiği sergiyi gezmesi, kurum çalışanları ve öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi ve kokteyl ile sona erdi.
Editör: TE Bilişim