Düz Bir Karın İçin Karın Germe Ameliyatı Düz Bir Karın İçin Karın Germe Ameliyatı
Uşak Belediyesi’ne bağlı Sağlıklı Yaşam Merkezi’ndeki kilo kontrolü ve diyetisyen hizmeti, belli bir bedel alınarak verilmeye başlandı. Uşak Belediye Meclisi’nde bugün gündeme gelen konuyla ilgili görüştüğümüz bir yetkili, merkezin belli giderlerinin bulunduğunu ve bunun karşılanması için cüzi bir miktar bedel aldıklarını ifade etti.

Buna göre, kilo kontrolü cihazının kullanımı için 10 TL seans başı ücret alınırken, diyetisyen hizmetinden yararlanacaklar ise 30 TL ödeme yapacaklar. Diyetisyen hizmetini alanlar, bir sonraki hizmeti için ilave ücret vermeyecekler ve aynı zamanda kilo kontrolü de diyetisyen hizmetiyle birlikte ücretsiz olarak verilecek.

Atapark’ta bulunan merkezin rutin giderlerinin bulunduğu ve buradaki personelin istihdam edilmesi için cüzi bir miktar para alınması gerektiğini dile getiren bir yetkili, “Belediyenin böyle bir hizmeti vermesi vatandaş için önemli. Fakat burası çok yoğun kullanılıyor ve vatandaşa devamlılığı olan kaliteli bir hizmet vermemiz için belli bir bedel almamız gerekiyordu. Tüm giderlere rağmen, normal piyasanın çok altında bir rakam almaktayız” dedi.

Uygulamanın ücretli olmasına rağmen vatandaşın ilgisinde her hangi bir azalma olmadığını belirten aynı yetkili, “Obizete çağın önemli bir sorunu haline geldi ve buradan vatandaşımız yoğun bir şekilde yararlanmakta. Uygulamanın ücretli hale gelmesi, her hangi bir talep azalmasına neden olmadı. Neticede burası için ödenen paralar da, belediyenin kasasına girmekte. Belediyemiz, elde ettiği geliri, mevcut yatırımların devamı ve yeni yatırımların hayata geçmesi için kullanmakta” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim