Uşak Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, arasında yapılan protokol gereği, evlilik okuluna giden çiftlere olası bir sağlık sorununda anında müdahale yapmaları için “ilk yardım” eğitimi veriliyor. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bizler de UKAMER ile birlikte bir evlilik okulu etkinliği organize ediyoruz. İlimizdeki Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz ve Sağlık Müdürlüğümüz bünyesindeki arkadaşlarımız; kendilerine uzun, hayırlı, bereketli bir evlilik geçirmeleri için çeşitli eğitimler de veriyorlar” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Akdağ ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ekrem Boran, bu konuda bir protokol imzaladı. Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi (UKAMER) organizasyonda yapılacak olan ilk yardım eğitimleri kapsamında, yoğun ilk yardım eğitimleri verilmesi öngörüldü. Buna göre ilk sınıf oluşturuldu ve UKAMER bünyesinde, ilk yardım eğitimi bilgilendirme semineri de yapıldı. Bilgilendirme seminerine katılan kadınlara, ilk yardım hakkında bilgiler verildi. Burada eğitim alan kadınlar katılım sertifikası alarak, ilk yardımla ilgili bilgilerini belgelediler. Eğitim alan kadınlara ilk yardım eğitimi katılım sertifikalarını Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın verdi.

UKAMER’in yoğun bir çalışma temposuyla hareket ettiğini ve bu bağlamda, ilk yardım eğitimlerinin önemli olduğunu ifade eden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “UKAMER bünyesinde kurulan evlilik okulu bünyesinde de ilk yardım eğitimleri verilecek. Aynı zamanda kadınlarımıza yönelik ayrıca ilk yardım seminerleri de verilmeye başlandı. İlk yardımı önemsiyoruz ve bunun hayat kurtardığını biliyoruz. Bu noktada eğitim veren tüm yetkili ve uzmanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bebek Losyonu Bebek Losyonu

Evlilik okullarında çalışmaların sürdüğünü belirten Çakın, “Bizler de UKAMER ile birlikte bir evlilik okulu etkinliği organize ediyoruz. İlimizdeki Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz ve Sağlık Müdürlüğümüz bünyesindeki arkadaşlarımız; kendilerine uzun, hayırlı, bereketli bir evlilik geçirmeleri için çeşitli eğitimler de veriyorlar. Gerçekten aile her şeyin temeli. Biz de belediyemizce, hem evli çiftlerimizi daha fazla bilinçlendirmek hem de bunu keyifli hale getirebilmek için böyle bir kamp programı tertip ediyoruz. Valiliğimizce ilan edilen Aile Yılı dolayısıyla ailelerimize yönelik etkinliklerimizi sıklaştıracağız ve evlilik okulu etkinliğimizin de faaliyetlerini sürdüreceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim