Kadınlarda tüylenmenin yol açtığı sorunlar ve tüylenmenin çözümü Kadınlarda tüylenmenin yol açtığı sorunlar ve tüylenmenin çözümü

USAKPORT.COM /// Uşak Valisi Seddar Yavuz, köy ziyaretlerini devam ettiriyor. Uşak Merkez’e ve ilçelerine bağlı köylerdeki faaliyetleri inceleyen Vali Seddar Yavuz, son yıllarda hazırlanan projeler ve yatırımlarla kırsal alanların yaşam kalitesinin arttığını söyledi. Zihinlerde yer etmiş bulunan köy algısının tarihe karışmak üzere olduğunu, köylerin de aynı şehirlerdeki gibi çeşitli imkanlara kavuştuğunu ifade eden Vali Yavuz “Köylerimiz artık mahrumiyet ve mağduriyet yerleri değil. Son 10 yıldan bu yana köylerimizin kalkınma ve gelişmesi için Hükümetimizin çok ciddi çalışmaları var. Artık bu köyler eski köyler değil, köylerimiz şimdi içme suyu, kanalizasyonu, köy içi ve köyler arası bağlantı yolları, meydan düzenlemeleri, çok amaçlı salonlar düğün salonları, otobüs durakları, çöp konteynerleri, çocuk oyun alanları, jimnastik alanları gibi imkanlarla donatılıyor” dedi.


 BU DÖNEM YOL ÇALIŞMALARINDA REKOR KIRILIYOR

Uşak için yapılan çalışmalardan bahseden Vali Seddar Yavuz “İlimizde 2002 yılından 2014 yılına kadar 700 bin metrekare beton parke köy içi yol yapılmış. 2014 ve 2015 sezonunda ise 800 bin metrekareye yakın beton parke yol yapımı gerçekleştiriliyor. Bu Uşak için köylerimize yapılmış rekor bir çalışmadır. Vatandaşımız bundan daha fazlasını hak ediyor ve biz bunu gerçekleştirmek üzere, bir ekip ruhuyla, büyük bir özveri ile gayret sarf ediyoruz ve köylerimizdeki hizmetler aksamadan planlandığı şekilde yürütülüyor. İlimizde güzel şeyler oluyor, aslolan vatandaşımızın şehirde de olsa köyde de olsa yaşadığı yerde rahat etmesi, köyünden şehrinden memnun olmasıdır. 26 Yıllık mülki amirlik tecrübemle Uşak ilinin valisi olarak ben de vatandaşlarımıza sağlanan hizmetlerin en iyi şekilde gerçekleştirilmesi noktasını yakından takip ediyorum” dedi.


 KÖYLERİN ZİYARETÇİSİNİN ARTMASI İÇİN PROJE HAZIRLANIYOR

Örnek köyler oluşturmak üzere harekete geçtiklerini bunun ilk sonucunu Hacım Köyünde gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Yavuz “Şimdi proje köyler modeli üzerinde çalışıyoruz. Bazı köylerimiz barındırdıkları özellikler itibariyle, nüfusunun kat be kat üzerinde ziyaretçi alıyor. Örneğin, Hacım Köyümüz Hacım Sultan gibi bir gönül erenimiz adıyla anılan köyde medfun olması sebebiyle her gün ziyaretçi akınına uğruyor. Bunun gibi Kabaklar Köyümüz de Ahmed Semerkandi Hazretleri, Alaaddin Uşşaki Hazretleri, Hüsameddin Uşşaki gibi gönül erenlerimizin, hocaları ve talebelerinin mekanları ve mezarlarının bulunduğu farklı bir köyümüz. Bu köyümüze de ayrı bir önem veriyoruz. Hacım Köyünde Valiliğimizce yürütülen çalışmanın bir benzerini burada yapmayı planlıyoruz. Uşşakilik üzerine yapılmakta olan bilimsel bir araştırmanın sonuçlarını bekliyoruz. Bu araştırma tamamlandığında işin aslına ve ruhuna uygun bir şekilde Kabaklar Köyümüzde de hazırlanacak projeyi uygulayacak, kapsamlı bir çalışma başlatacağız inşallah. İşte köylerimizde bu manevi zenginlikleri ön plana çıkarmadan önce altyapısıyla ve diğer sosyal donatılarıyla köylerimizi de ön plana çıkarmak istiyoruz. Vatandaşlarımız bu köylerimize geldiklerinde, aynı şehirlerde olduğu gibi, ziyaretlerinden sonra vakit geçirebilecekleri, alışveriş yapabilecekleri mekanlar da olsun, köylerimiz hareketlensin istiyoruz. Bizler için manevi değeri büyük bu zatların mekanlarını gönül zenginliğimize katacak ve kazandıracak projeler hakkında gelişmeleri Uşaklı vatandaşlarımla şimdiden paylaşmaktan mutluluk duyduğumu da ifade etmek istiyorum” dedi.


Editör: TE Bilişim