Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Yalçın Atlı, Uşak yüzde 25 artırdıklarını söyledi. Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Yalçın Atlı, Uşak Devlet hastanesinin 605 yatak olarak tescil edilen yatak sayısının Genel Sekreterlik girişimleri sonucu Sağlık Bakanlığı tarafından 800 yatağa çıkarıldığını, Uşak’ta ilçelerle birlikte toplam hasta yatak sayısının bine ulaştığını açıkladı.

“YENİ BİRİMLER YATAK SAYISINI ARTIRDI”

Bebek Losyonu Bebek Losyonu

Dünyada Hastanelerde mevcut hasta yatağı ile daha fazla sayıda hastaya dahaekonomik ve bilimsel şartlarda hizmet verebilmek, hastane idaresinin bilimsel yönetim metodunu kullanmasıyla mümkün olabileceğini belirten Atlı, “Hastanenin kapasite kullanımını etkileyen faktörlerin belirlenmesi ve bunlar için gerekli önlemlerin alınması hastanenin performansının artırılmasına olumlu katkıda bulunabilecektir” dedi.


Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Yalçın Atlı yaptığı değerlendirmede; Sağlık hizmet sunumunda kıt olan kaynakların verimli kullanılması esastır. Hastanelerin en önemli kapasite değişkeni yatak sayısı olduğundan, bu kaynakların verimli bir biçimde kullanılması için yatakların boş tutulmaması gereklidirUşak Devlet hastanemiz daha önce 605 yatak tescilli olup bu yatak sayısı üzerinden tüm işlem görülmekte idi. Genel Sekreterliğimiz ve hastane yöneticilerimizin yoğun gayreti ve çabaları ile Sağlık Bakanlığımızın ilgili birimleri ile görüşmeler yapılmıştır. Son dönemde hastanelerimizdeki yöneticilerimiz ve çalışanlarımızın gayretleri sonucundaaçmış oldukları yeni birimler ile anjiyo ve kalp damar cerrahisi ünitesi, kemoterapiservisi, uyku laboratuvarı, yanık ünitesi, palyatif bakım ünitesi gibi hizmetler sayesinde hastalarımızın Uşak’ta tedavi olmalarını sağladı. NeticedeUşak ve çevre illerin ilçelerindeki hastaların daha fazla Uşak’taki hastaneleri tercih etmelerine neden olmuştur.Böylece artan hasta sayıları ile gerçekte ek hizmet binası ve yeni hastanede fiili kullanılan yatak sayısı 800 e yükseltilerek resmi olarak Bakanlığımız tarafından 800 yatak olarak tescili yapılmıştır. Uşak’ta ilçelerimiz ile birlikte toplam hastanelerimizdeyaklaşık olarak 1000 yatağa ulaşılmıştır” bilgisini verdi.

“DAHA ÇOK YARDIM GELECEK”

Birlik düzeyinde yatak sayısının artırılmasının maddi yönden de büyük katkılara neden olacağını kaydeden Atlı, “Hastanelerimize bakanlığımız tarafından aktarılacak olan paranın, personelin, hekimin, tıbbi cihaz gibi tüm yatırımlarda  artışına neden olacaktır. Uşak’ta hastanelerinin daha nitelikli, daha teknolojik, daha konforlu ve daha dijital hale getirilmesi planlanmaktadır. Kamu hastanelerin yenileme çalışmaları sağlıkta devrimin en önemli parçalarından birini oluşturmaktadır. Bu olumlu gelişmelerden dolayı Sağlık Bakanlığımıza teşekkürlerimizi sunuyor, hastanelerimizde gayretle çalışan tüm arkadaşları da tebrik ediyorum dedi.

 

Editör: TE Bilişim