Gece yatarken neden horluyoruz? Gece yatarken neden horluyoruz?
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Erkan Arslan’ı ziyaret ederek, hastane ile ilgili yeni açılan birimler ve verilen hizmetler hakkında bilgi aldı.
Hastanenin 800 tescilli yatak kapasitesi ile hizmet sunduğunu ve ortalama yüzde 75 yatak doluluğu olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Savaş, toplam 79 yoğun bakım yatağının 59’unun erişkin, 20’sinin yeni doğan yoğun bakım yatak sayısı olduğunu söyledi.
“Hastanemiz, Bölgeye Hizmet Vermektedir”
Hastane polikliniklere ve acile gelen ayakta hasta sayısının aylık 140 bin, yıllık ise 1 milyon 600 olduğunu ifade eden Prof. Dr. Savaş “Hastanemiz, bölge hastanesi hüviyetinde olup, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Manisa gibi çevre illerden hastalar gelmektedir. Hasta yoğunluğumuz bir miktar artmıştır. Bu durum tercih edilen bir hastane haline geldiğimizi göstermektedir.”dedi.
“Çamur Tedavisi, Ağrı Tedavisi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Birimlerini Kurduk”
Hastaneye son 2 yılda yeni birimler açıldığını aktaran Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Erkan Arslan, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Hastanemiz yeni kurulan birimlerle Uşak’a ve bölgeye verdiği hizmetin kalitesini de yükseltmiştir. İnfertilite birimi konuyla ilgili tedavi ve ameliyatlarına başlamıştır. Nöroloji anabilim dalına dahil olan ‘İnme’ ünitesi, girişimsel radyoloji birimi (biyopsi), algoloji (ağrı tedavisi) birimi, 3. basamak 2 yoğun bakım, hidroklimatoloji ve fizik tedaviye bağlı olan ‘çamur tedavisi’ servisi (15 yataklı), ürodinami birimi ve açılmak üzere olan getat polikliniği (geleneksel ve tamamlayıcı tıp) birimi ile bir yılda zengin bir yatırım sağlanmıştır. Ayrıca alınan yeni teknik cihazlarla (örneğin ortopedinin kullandığı artroskopi cihazı, patolojide kullanılan frozensection cihazı, beyin cerrahisinde, bel fıtığı ameliyatlarında ve kulak, burun, boğaz cerrahisinde kullanılan 2 adet mikroskop, yeni taş kırma cihazı vb.) teşhis, tedavi ve ameliyatların kalitesi artmıştır.”
 
 
Editör: TE Bilişim