Uşak Devlet Hastanesi’nde Neştersiz Kalp Ameliyatı

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Uşak Devlet Hastanesi’nde, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Özkan Candan ve ekibi tarafından kalbi delik hastaya kapalı yöntemle neştersiz ameliyat yapıldı.

Bebek Losyonu Bebek Losyonu

Uşak Devlet Hastanesine kardiyoloji polikliniğine nefes darlığı ve çabuk yorulma şikayeti ile başvuran 58 yaşında Kamil Gündüz, Kardiyoloji uzmanı Dr. Özkan Candan tarafından yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda kalbinde delik olduğu tespit edildi.

Kardiyoloji uzmanı Dr. Özkan Candan yapılan ameliyat ve kalp iç duvarı (ASD) hastalığı hakkında bilgi verdi. Dr Candan açıklamasında şunları kaydetti: “Kalbin sağ ve sol atriyumlarını (kulakçıklar) birbirinden ayıran perde (septum) üzerinde doğuştan delik bulunmasıdır. ASD varlığında sol atriyumdaki temiz kanın bir kısmı sağ kulakçığa geçer ve sağ kalbin pompalaması gereken ve akciğerlere giden kan miktarı çoğalır. Yıllar içerisinde, sağ kalbe gelen ve akciğerlere pompalanan yüksek kan volümü sağ atrium (kulakçık) ve sağ ventrikülün (karıncık) genişlemesine neden olur. Delik kalbinde büyüme yaptığından kapatılması gerekliliği vardı. Kalp duvarında bulunan delikleri, açık veya kapalı yöntemlerle kapatılarak tedavisi yapılmaktadır. Açık yöntemle yapılan ameliyatlar da hastaya genel anestezi uygulanıyor, yogun bakımda 1-2 gün, 5-6 gün ise serviste yatması gerekiyordu ve hastanın göğsünde ameliyata bağlı iz kalıyordu. Ameliyatsız ASD kapama yönteminde Kapalı yöntemle yapılan işlemde ise hastayı uyutmadan, sağ kasığından girilerek angiografiye benzer bir işlemle 20-25 dakikada yapılıyor ve hasta bir gün sonra taburcu olmaktadır. Hastamızın yapılan ileri tetkiklerde kalp duvarında olan deliğinin kapalı cerrahi yöntem tekniği şemsiye benzer materyal ile kapatmaya uygun olduğu tespit edildi. 58 yaşındaki hastamızın işlem gerçekleştirildi. Hastamız sadece 24 saat hastanede kalacak ve bir-iki gün de evde istirahat ettikten sonra işine dönebilecektir. Dedi. Böyle bir operasyonun yeni açılan anjio ünitesinde hastanede ilk defa Kardiolog ve Başhekim yardımcımız Dr. Barış Dindar ile birlikte gerçekleştirdik. Bize çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Genel sekreterimiz Uzm.Dr. Yalçın Atlı, hastane yöneticimiz Uzm.Dr. Abdurrahman Yılmaz’a tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim. Hastalarımızın kalp sağlığı ile ilgili tedavilerini modern tıbbın gerekleri doğrultusunda il dışındaki hastanelere göndermeden yapmaya devam edeceğiz.”

 

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Yalçın Atlı ameliyat olan hasta yatağında ziyaret etti. ‘Geçmiş olsun dileklerinde bulundu’. Ameliyatı gerçekleştiren Dr.Özkan Candan ve Dr. Barış Dindar ve ekibine, bakım sunan servis hemşirelerine, teknik alt yapı ve donanım noktasında desteklerini esirgemeyen hastane yönetimine teşekkür etti. Atlı açıklamasına şöyle devam etti.’’Uşak devlet hastanesinde yeni açılan kalp damar cerrahi ve anjio ünitesi ile yeni bir ekiple kazanılan bu dinamizmin zamanla artırılması amaçlanmaktadır. Hastanemizin Uşak’ta ve diğer hastaneleri için örnek teşkil etmesi ve Türkiye’deki kalp cerrahi merkezlerinin çoğalarak özellikle kamu hastanelerinde güvenceli kalp hastalarının mağdur olmaması için çalışmalar devam etmesi gerektiği düşüncesindeyiz.’’dedi.

Ameliyat olan, Kamil Gündüz ameliyatı gerçekleştiren doktorlara ve hastane yönetimine teşekkür etti.’’ Gündüz ‘’ameliyattan sonraki durumum gayet iyim. Ayağa kalkıp yürüyebildim. Uşak’ta böyle güzel, konforlu ve güvenilir hastanenin olması bizleri mutlu ediyor ” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim