Kulaklarınıza bir şey sokmayın, temizlemeye çalışmayın! Kulaklarınıza bir şey sokmayın, temizlemeye çalışmayın!
 Uşak Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yalçın Atlı, Uşak Dijital hastanelerle ilgili HIMSS (Sağlık Bilgi Ve Yönetim Sistemleri Topluluğu) hakkında bilgiler verdi. 
Atlı yaptığı açıklamada şunları belirtti; “HIMSS (Sağlık Bilgi Ve Yönetim Sistemleri Topluluğu) Bilgi teknolojilerinin, sağlık hizmetlerinin sunumunda ve geliştirilmesinde optimal ölçüde etkin kolay ve verimli kullanımını sağlamayı hedefler. HIMSS hedefini dijital hastane olarak tanımlayabiliriz. Dijital hastane; idari, mali ve tıbbi süreçlerde asgari düzeyde bilişim teknolojilerinin kullanıldığı, bir hastaneden her türlü iletişim aracı ve tıbbi cihazın birbiriyle ve diğer bilgi sistemleriyle entegre olduğu, sağlık çalışanları ve hastaların tele tıp ve mobil tıp uygulamalarıyla hastane içinden veya dışından veri alışverişinde bulunabildiği hastaneye kadar geniş bir yelpazede tanımlanabilir. HIMSS Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında çağı yakalama olanağı vermekte hem de uluslararası bir saygınlık ve açılım kazandırmaktadır. HIMSS en üst derecelendirilmesi 7 dir. Seviye 6 ile derecelendirilmiş ve bu dereceyi bugüne kadar almış Ülkemizde bir tane hastane bulunmaktadır. Ayrıca 143 hastane değerlendirilmiş şu anda 6. Seviyeye gelen 4 hastane, 5.seviyede 9 hastane, 4. seviyede 28 hastane olduğu; hastanelerin yüzde 51.7 sinin 2. Seviyede, yüzde 9 unun 1. Seviyesinde olduğu belirlenmiştir. Bu değerlendirmeler ETKUM (Elektronik Tıbbi Kayıt Uyum Modeli) skorlama modeli ile 1 den 7 ye kadar değerlendirilmektedir.”
İlk olarak Banaz Devlet Hastanesi dijital hastane uygulaması bitirildiğinde Genel Sekreterliğe bağlı Uşak Devlet Hastanesinde de bu uygulamaya geçilecek.

Editör: TE Bilişim