Bebek Losyonu Bebek Losyonu
Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin şemsiyesi altına giren ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi adıyla hizmet veren Uşak Devlet Hastanesi’nden hemen her gün hasta şikayetleri gelmeye başladı. 
Daha önce konuyla ilgili gündeme getirdiğimiz haberin ardından, söz konusu şikayetler dinmedi. Hemen her gün yüz yüze veya mesaj yoluyla bildirimde bulunan okuyucular, hastanede özellikle sabah saatlerinde oluşan uzun kuyruklara rağmen muayene olmakta güçlük çektiklerini ve uzman hekim sıkıntısının artması nedeniyle, özel hastanelere gitmek zorunda kaldıklarını bildiriyor. 
3 defa Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne göz muayenesi için giden bir hasta, sıranın kendine gelemediğini ve sonunda çözümü özel sağlık merkezlerinde aramak zorunda kaldığını ifade ediyor. 
Sabah saat 9 olmadan, bazı alanlardaki doktorlar hasta kabul edemeyeceklerini ve yoğunluk nedeniyle ilerleyen saatlerde duruma göre hareket edeceklerini görevlilere iletiyor. 
Hastane tedavi olmak için şu anda iki yöntem var; sabah güneş doğmadan sıraya girmek ve bir diğeri de doktora (yanındaki hemşire de olur) rica ederek kaşeli kağıtla sıra fişi almak. 
Hekim seçme hakkı ise; şu anda sadece afişlerde yer edinen bir slogan… Hükmünü yitiren HEKİM SEÇME HAKKI, muhtemelen ilerleyen günlerde formalite icabı bir mesaj olacak ve sus işareti yapan hemşire misali gönüllerde yer edinecek...
Bu gidişle hastanedeki uzman hekimlerin belki tamamı kaçacaklar ve bir bölümde olan 2 uzman hekim ya 1’e düşecek ya da TABELA PARTİSİ misali kapı önlerinde unvan belirten levhalarda kalacak. 
Şimdi bu yazdıklarımızı okuyan başhekim, dekan, rektör veya ömrünü hastaneye adayan bazı siyasiler kızacak ve köpürecekler…
Bu konuda kentteki bazı gazetecilerin kaleme aldığı bazı haberler ve yazılar var. Hepsinin işlediği konu hemen hemen aynı ve temas edilen noktalar doğru…
Hastane, tıp fakültesinin kullanımına sunulduğunda, burada öğrenci yetiştirileceği ve kalitenin artacağı ifade edilmişti. Bugün ise bunun tam tersi bir durum söz konusu ve kentteki uzman hekimlerin bir çoğu başka kentlere veya özel hastanelere kaçtılar (özel hastaneye kaçanlar sadece hastalar değil, doktorlar da oldu)…
Döner sermaye gelirleri düştü ve tüm sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonu da buna paralel olarak geriledi. 
Emek veren, saatlerce ameliyat yapan, tedavi hizmetleri sağlayan doktorlar, akademisyen doktorların altında ezildi ve döner sermaye gelirleri de kurudu. 
Tüm bunlara rağmen, bu kentte söz sahibi olan yöneticiler ve siyasiler, bu kargaşaya bir çözüm bulamadılar. İktidar partisinin Milletvekili İsmail Güneş’in eski bir başhekim ve doktor olmasına rağmen, Uşak’taki hastane çilesi son bulmadı. 
Umarım, bu kentteki hastalara hizmet için daha sağlıklı kararlar alabilecek birileri çıkar…
SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM…
ALİ ARASLI///

ÖNEMLİ NOT: Devlet Hastanesi’nin acil bölümünün bahçe duvarından sonraki yol toz ve toprak içinde. Bir araba geçtiği zaman toz ve dumandan göz gözü görmez oluyor. Her gün yüzlerce aracın geçtiği bu yolun asfaltlanması gerekiyor.
 
Editör: TE Bilişim