Bebek Losyonu Bebek Losyonu
Uşak'ta faaliyet gösteren Cıvıltı Anaokulu'nun minik öğrencileri, göz taraması olmak için Uşak Göz Merkezi Başhekimi Opr. Dr. Erol Uysal'ı ziyaret etti. 
    Anaokulunun idarecilerinin himayesinde Uşak Göz Merkezi'ne toplu olarak gelen minikleri karşılayan Uşak Göz Merkezi Başhekimi Opr. Dr. Erol Uysal, genel bir kontrol yaptı ve sağlıklı gözler için nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.



    Burada bir açıklama yapan Erol Uysal, çocukların rutin olarak göz kontrollerinin yapılmasının ileriki yaşlarda oluşabilecek sorunların önüne geçmede yararlı olacağını kaydetti. Anne ve babalara tavsiyelerde bulunan Erol Uysal, "Bugün bir anaokulumuzun minik öğrencileri, kurumumuza gelerek bizden sağlık konusunda bilgi aldılar. Yaşları henüz küçük olduğu için onlara daha çok oyunla akıllarının ereceği kadarını ifade etmeye çalıştık.



Çocuklarımız bizim yarınlarımız ve onların sağlıklı gözlere dünyaya bakmaları da sorumluluğumuzdur. Bu noktada özellikle velilere ve öğretmenlere de görevler düşüyor. Okul çağındaki çocukların sınıfta yaşadıkları görme problemlerinin öğretmenlerimiz aracılığıyla fark edilmesi ve velilere iletilmesiyle belki atlanan bir sorun ortaya çıkarılabilir. Veya veliler evde çocuğun görmeye dair hareketlerini iyi incelemeli ve mutlaka bir göz hekimine başvurmalılar. Bunların yanı sıra çocukların rutin olarak her yıl düzenli göz kontrollerinin yapılmasıyla fark edilemeyecek boyuttaki görme sağlığı sorunları tespit edilebilir ve ileriye dönük daha büyük problemlerin önüne geçilmiş olur" dedi. 



    Çocuklarda ilk muayene hakkında konuşan Erol Uysal, "Çocuklarda ilk muayene, hiçbir şikayet olmasa bile doğumdan hemen sonra çocuk hekimi tarafından yapılmalıdır. Bu muayenede özellikle göz bebeğinden ışık yansımasına bakılır. Problem varsa göz hekimine yönlendirilir. Doğumdan sonra, 6 ve 18. aylarda göz muayenesi göz hekimi tarafından tekrarlanmalıdır . Ayrıca bu dönemde ebeveynler gözlerde kayma, gözleri kırpıştırma, göz kapaklarında düşüklük , gözlerini kısma, ovuşturma gibi normal dışı durumlardan şüphelenirlerse daha erken aylarda göz doktoruna başvurmalıdırlar. Gözler tamamen normal görünse dahi 3 yaşında göz muayenesi tekrar göz doktoru tarafından yapılmalıdır. Genellikle tek gözde bulunan göz tembelliği, muayene edilmedikçe gözden kaçabilir. Daha sonraki göz muayeneleri 5 yaşında ve okula başlamadan önce tekrarlanmalıdır.Gözle ilgili problemi olmayanlarda yılda bir, gözlük ihtiyacı olanlarda ise altı ayda bir rutin kontroller önerilmektedir" dedi. Öte yandan Erol Uysal, minik öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti ve ikramlarda bulundu. 


 
Editör: TE Bilişim