En İyi Uşak Psikolog Merkezi En İyi Uşak Psikolog Merkezi
Uşak İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ruh Sağlığı Birimi ve Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimleri, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda, vatandaşa teknoloji-internet bağımlığı ve sağlıklı tuz kullanımı hakkında bilgi verdi ve broşür dağıttı. Aynı etkinlik kapsamında kanser taramalarının zamanında yapılması ve genel bilgiler içeren broşürler de vatandaşa sunuldu.



Uşak İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ruh Sağlığı Birimi, özellikle son dönemlerde yaygınlaşan sosyal medya kullanımı ve teknoloji bağımlılığı hakkında bilgi verdi.




Ruh Sağlığı Birimi yetkilileri, “Son dönemlerde teknoloji akıl almaz boyutlarda gelişti ve insanlar hayatlarını dört ekranda geçirir hale geldiler. Teknoloji ve sosyal medyanın bu kadar yoğun kullanımı, aile yaşantısını ve insani ilişkileri olumsuz etkiledi. Bunun önüne geçmek için vatandaşa sanal değil sosyal hayatta kal sloganlı broşürler dağıttık ve sözlü olarak da bakanlığımız görüş ve önerilerini ilettik. Hedefimiz insani ilişkilerin daha sağlıklı ve pozitif yönde gelişmesidir. Bu tip faaliyetleri müdürlüğümüzün belirlediği çalışmalar ışığında sürdüreceğiz” dedi.



Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi yetkilileri de aynı stantta tuz kullanımının zararları ve obezite hakkında vatandaşla bire bir diyalog kurarak ve broşür vererek bilgi verdi. Birim yetkilileri, tuzun en alt seviyelerde kullanılmasının obezitenin önüne geçmede önemli etken olduğunu belirtti.
Editör: TE Bilişim