Bebek Losyonu Bebek Losyonu
  

“Uşak kalbe Dokunacak”

“Uşaklı kalp hastalarına müjde”

SERKAN KARAYOL (UŞAK)

Uşak’ta yılda 4 bin 500 kalp hastası başka şehre gitmekten kurtuldu. Uşak Devlet Hastanesine Kalp Damar Cerrahi ve Anjiyo Merkezi kuruldu. Artık Uşak’ta kalp damar cerrahisi ve anjiyo yapılabilecek.

Uşak Devlet Hastanesine Kalp Damar Cerrahi ve Anjiyo Merkezi açılışı yapıldı. Açılışa Uşak Valisi Seddar Yavuz, Ak Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı ve doktorlar katıldı.

 

Uşak Devlet Hastanesinde yeni kurulan Kalp Damar Cerrahi ve Anjiyo Merkezi açılışında konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı, “Uşak’ta yılda 4 bin 500 kalp hastasının Uşak Devlet Hastanesine başvurmaktaydı. Bu hastaların yüzde 30’u ilimizde anjiyo yapabilen özel hastanelere, yüzde 70’i ise çevre illere gitmek zorunda kalıyordu. Bu nedenle hasta ve hasta yakınları maddi manevi mağduriyetler yaşamaktaydı. Bu mağduriyetler giderilmesi için Kamu Hastaneler Birliği Kanalı ile gerekli girişimlerde bulunuldu. Şu anda açılışını yaptığımız bir merkezimize kavuştuk. Bu merkezimizde açık kalp ameliyatları ve anjiyolar yapılabilecek” dedi.

600 BİN NÜFUSTAN SORUMLUYUZ

Uşak Devlet Hastanesinin bölge hastanesi niteliğinde çalıştığını aktaran Yalçın Atlı, “Uşak Devlet Hastanemiz sadece Uşak değil, Gediz, Simav, Dumlupınar, Şaphane, Kula Çivril gibi çevre ilçelerden de hasta kabul etmekte. Tüm bu ilçeleri de eklediğimizde hastanemiz 600 bin nüfusa sağlık hizmeti veren bölgesel bir hastane konumuna gelmektedir. Tüm bunlar göze alındığında Uşak Devlet hastanesinin sorumluluğu oldukça yüksektir. Bu bağlamda görevimizin zorluğunun bilincinde çalışmaktayız” dedi.

 

  

Editör: TE Bilişim