Bebek Bakıcısı Hizmetleri Bebek Bakıcısı Hizmetleri
Uşak'ta, beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın, biri kalp olmak üzere 4 organı bağışlandı.
Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü ve Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şahin Bozok ve ekibi tarafından 24 saatlik bir süreç sonucu alınan organlar İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ankara Şehir Hastanesi’ne nakledildi.
Organ Nakil Koordinatörü Prof. Dr. Bozok, hastadan alınan kalbin Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi gören 6 yaşındaki çok acil durumdaki hastaya,  karaciğer ve bir böbreğin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, diğer böbreğin ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne gönderildiğini söyleyerek “Dün gece beyin ölümü tanısı konan hastamıza ailesinin de izniyle, organ nakli konusunda değerlendirmemizi yaptık. Gece başlayan nakil işlemleri sabah sekizde başarılı bir şekilde sonlandırıldı ve organlar ihtiyaç duyulan yerlere nakledildi.  Uzun bir aradan sonra Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde organ nakli işlemlerinin gerçekleşiyor olması mutluluk verici. Yaklaşık bir yıldır ben ve ekibim organ nakil koordinatörlüğünü yürütüyoruz.”dedi.
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Prof. Dr. Bozok’u, hastane başhekimi Dr. Erkan Arslan’ı ve Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Yürüker’i makamında ağırlayarak organ bağışının önemine dikkat çekti. Yaşamını yitiren kişinin organlarının ailesi tarafından bağışlandığını aktaran Prof. Dr. Savaş "Ailesi büyük bir fedakarlık göstererek organlarını bağışladı. Ben aileye başsağlığı diliyor ve aldıkları bu karardan dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Rektör Savaş, Uşak Devlet Hastanesi’nin, Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulmasının ardından Eğitim ve Araştırma hastanesine dönüştüğünü ve daha önce hastanede yapılamayan birçok tedavi ve ameliyatın artık yapılabildiğine dikkat çekti. Organ Nakil Koordinatörü Prof. Dr. Bozok ve ekibine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Rektör Savaş, Tıp Fakültesi ile birlikte dönüşüm geçiren Eğitim ve Araştırma hastanesinin bölgenin önde gelen hastanesi olduğunu sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilişim