Kadınlarda tüylenmenin yol açtığı sorunlar ve tüylenmenin çözümü Kadınlarda tüylenmenin yol açtığı sorunlar ve tüylenmenin çözümü

Koronavirüsle ilgili ülke genelinde ciddi bir enformasyon akışı bulunuyor. Sadece resmi kurumların açıklamaları değil, aynı zamanda sosyal medyada ortaya atılan iddialar da ciddi anlamda, gündemi belirliyor. 
Bu dönemde, özellikle kurumların yapacağı resmi açıklamalar, kamuoyunun bilgilenmesi açısından büyük önem taşıyor. Sadece Sağlık Bakanı’nın değil, bazı zamanlarda yereldeki idarecilerin de kamuoyuna net bir bilgi vermesinde yarar görüyoruz. 
Bugün Banaz’da meydana gelen durumla ilgili, hiçbir kurum yetkilisinin telefonlara cevap vermemesi topun tacı atıldığının bir işaretidir. Yaşananlar, kamuoyuna doyurucu bir bilginin verilmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koydu. 
Kurumların yöneticileri, hele hele toplumun böylesine korku ve panik içinde olduğu dönemlerde, kamuoyuna acı olanı dahi normal bir dille açıklamalılar. Aksi halde, dezenformasyonla ciddi anlamda bir panik ortamı oluşur.
Sadece, sosyal medya üzerinden yanlış paylaşım yapanları savcılığa sevk ediyoruz gibisinden bildirimlerle, sıkıntılar aşılmaz.
Gazetecilere veya basın yayın kurumlarına, rutin temizlik ve korunma faaliyetleri içeren bilgi notları atmakla, koronavirüs gibi bir durumla ilgili bilgi akışını sağladık diyemezsiniz. 
Maalesef, bu konuda çalışma yapması gereken kurum ve kuruluşlar, halkı bilgilendirme noktasında eksik kaldılar. 
Olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz doğru ve sokaklar bomboş. Fakat insanlar sosyal medya üzerinden bir şekilde etkileşim kuruyorlar. (Zaten normal zamanda da insanların bir araya geldiği yoktu. Çoğu haberleşmeyi ve iletişimi sosyal ağlarla sağlıyordu). 
Umarız, bundan sonraki süreçte halkın yanlış bilgilerle paniğe kapılmasını engelleyecek bir duruş ortaya konur. 

Editör: TE Bilişim