Türkiye Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), Uşak’ta da faaliyet göstermeye başladı. Işık Mahallesi Gediz Uluyolu üzerindeki binasında, hizmet veren YEDAM, sigara ve alkol bağımlılığının yanı sıra internet bağımlılığına yönelik de çözüm yolları arıyor. 
    Tütün ve madde bağımlılığıyla mücadele yönetmelerini öğrenmek isteyen, alkol kullanımı fazla olanlar ve yoğun internet kullanımı nedeniyle hayatı alt üst olan vatandaşlar, istedikleri anda YEDAM’a başvurabiliyorlar. 
    Bağımlı kişilerin kendileri başvuru yapmıyorsa da aileleri aracılığıyla YEDAM yine destekler sağlıyor. Ücretsiz ve ayaktan danışmanlık hizmeti sağlayan YEDAM, madde ve diğer bağımlılıkları olan bireylere yol haritası çiziyor ve tedaviye başlanması noktasında büyük fonksiyonlar üstleniyor. 
YEDAM Uşak’ta görev alan danışmanlar, “Tütün-alkol-madde- internet kullanan kişinin bağımlılık düzeyini saptıyoruz. Tütün-alkol-madde kullanımını bırakması konusunda yardımcı oluyoruz. Tekrar kullanmaya başlamamak için yöntemler öğretiyoruz. Eşlik eden ruhsal sorunlar varsa (öfke kontrolsüzlüğü, kaygı vb) bunların düzelmesi için psikolojik destek veriyoruz. Nasıl davranmaları konusunda aileleri bilgilendiriyoruz. Danışanlarımızı evlerinde ziyaret edip, gidişatı takip ediyoruz” ifadelerini kullanıyor. 
 12 yaş ve üzerine hizmet veren YEDAM danışmanları, “Bireysel görüşmeler ve grup çalışmaları yapıyoruz. Sosyal destek sağlıyoruz. Değişim demek yeni alışkanlıklar, yeni bir çevre, yeni bir hayat demektir. Danışanlarımızın sağlık güvencesi, işsizlik, boş zaman değerlendirmesi gibi sorunlarının giderilmesinde diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışıyoruz. YEDAM Atölye'de danışanlarımızın sosyal yaşama uyumunu sağlayarak, meslek edindirme kursları veriyoruz. İyileşmenin kalıcı olması ve hayata uyumun sağlanabilmesi için YEDAM Atölyede uzun süreli aktivitelerimizi sunuyoruz. Bu noktada, destek almak isteyen herkesi, merkezimize bekliyoruz” diyorlar. 

YEDAM UŞAK İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Adres: Işık Mahallesi Gedizulu Yolu Sokak no:18 Uşak/Merkez

Randevu numarası: 444 79 75

Sabit telefon numarası : 0276 223 88 42

E-posta : [email protected]

Kadınlarda tüylenmenin yol açtığı sorunlar ve tüylenmenin çözümü Kadınlarda tüylenmenin yol açtığı sorunlar ve tüylenmenin çözümü

YANDEX yol tarifi için tıklayınız

Editör: TE Bilişim