Bebek Bakıcısı Hizmetleri Bebek Bakıcısı Hizmetleri
Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü hakkında açıklama yaptı.  Sigara ile mücadele çalışmalarına vatandaşlardan da destek vermelerini isteyen Sedat Kavas, kapalı alanlarda sigara ihlali tespit etmeleri halinde "Alo 184 "  ihbar  ve 155 Polis hatlarına bildirmelerini istedi.
Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) önderliğinde, tütün ürünleri tüketiminin ve tütün dumanına maruz kalmanın yol açtığı sağlık, sosyal, çevresel ve ekonomik sorunlara karşı yürütülen mücadele kapsamında tüm dünya ülkelerinde her yıl 31 Mayıs günü belirlenen tema kapsamında “Dünya Sigarasız Günü” olarak kutlandığını belirtti.
Sedat Kavas, “Sigara sadece içenin değil, başta çocuklarımız olmak üzere, hatta daha doğmamış bebeklerimizin bile sağlığını bozmaktadır. Ayrıca ebeveynleri sigara içen çocukların ileride sigara bağımlısı olma riski diğerlerinden çok daha yüksektir. Unutulmamalıdır ki; bulunulan ortamda bir kişi tütün ürünü içiyorsa bu kirliliği temizleyecek Hiçbir yöntem yoktur. Kapı-pencere açmanın, klima ya da aspiratör çalıştırmanın ya da herhangi bir havalandırma sisteminin koruyucu hiçbir yararı yoktur. Kapalı alanlarda sigara yasağının yürürlüğe girdiği ülkelerde sigaraya bağlı ölümlerin azaldığı görülmüştür” diye konuştu.
 
Kavas, “İl  Sağlık Müdürlüğü olarak sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız için Uşak Eğitim ve Araştırma  Hastanesi ve Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde Sigara Bırakma Poliklinikleri hizmet vermektedir. Ayrıca tüm vatandaşlarımız 171 sigara bırakma hattından yararlanabilir. Sigara Bırakma Polikliniklerinde muayene olan vatandaşlarımıza uygun görülmesi halinde ücretsiz Sigara bırakma ilaçları verilmektedir” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim