Uşak İl Sağlık Müdürlüğü, Dünya Sigarayı Bırakma gününü dolu dolu etkinliklerle geçirdi. Sigarayı bırakma günü kapsamında, kent merkezinde ve alışveriş merkezlerinde standlar açıldı ve sigaranın bırakılması için neler yapılacağına dair detaylı bilgiler verildi ve farkındalık çalışmalarına imza atıldı. 

Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle Tiritoğlu Parkı’nda stand açıldı. Buradaki etkinliğe Uşak Vali Yardımcısı Muammer Balcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz.Dr. İsmail Çıbık ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Betül İlbey ve müdürlük çalışanları katıldı. Burada sigaranın zararlarıyla ilgili bilgiler içeren çeşitli mataryeller dağıtıldı ve karbonmonoksit ölçümü yapıldı.  Konuyla ilgili bilgi veren Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, “Karbonmonoksit ölçümü yeni teknolojilerin gelistirilmesiyle birlikte artik çok daha kolay, hizli ve güvenilir bir sekilde yapilabilmektedir. Bir cihazin ürettigi karbonmonoksit miktari veya ortamda bulunan karbonmonoksit orani birçok yönden önemli olabilmektedir” dedi. 

Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı

Yapılan test hakkında teknik bilgi veren Kavas, nefeslerinde bulunan karbonmonoksit miktarı 0 - 2 birim arasında olanlar sigara kullanmayanlar kategorisine girerken, 3 - 5 arasında olanlar pasif içici, 5 olanlar nikotin bağımlısı, 7 olanlar şofben kaçağına eşdeğer, 12 olanların ise araç kullanamayacak kadar kötü durumda olduğunu ifade etti. .Yaptıkları testlerle kandaki karbonmonoksit oranını gördüklerini belirten Kavas, “9 - 16 Şubat tarihleri arasında karbonmonoksit ölçüm testleri yapıyoruz. Bu kullanılan sigaraların kişilere verdiği zararları ortaya çıkarması açısından ücretsiz bir testtir. Yüksek sigara kullanan hastalarımıza da mutlaka bırakma ile ilgili takviyeler ve önerilerde bulunuyoruz. Hedefimiz, sigarasız bir toplumdur ve bu konuda bize destek olan devlet büyüklerimize ve emek veren personelimize teşekkür ediyorum" dedi. 
 

Editör: TE Bilişim