Bebek Bakıcısı Hizmetleri Bebek Bakıcısı Hizmetleri
                Uşak Çölyak PKU Elele Derneği, bugün karne alan çölyak hastası çocuklara, glutensiz unla imal edilen yiyecek ve atıştırmalıkları dağıttı.
                Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Ömre Ümran Aydın tarafından çocuklara karne hediyeleri takdim edildi.  Dernek faaliyetleri hakkında açıklamalar yapan Aydın, kentteki çölyak hastalarına yönelik ürünleri ücretsiz olarak dağıttıklarını ve dar gelirli ailelerin bu sayede önemli bir sıkıntıdan kurtulduğunu söyledi. Çölyak hastalarının yemek alışkanlıklarının normale göre farklı olduğunu belirten Aydın, hastalığa karşı farkındalık oluşturmak için yoğun tanıtım faaliyetlerinde bulunduklarını söyledi.
                Kent içi ve diğer illerdeki yardımseverlerden zaman zaman glutensiz un, çölyaklılar için imal edilen atıştırmalık ve diğer ürünleri temin ettiklerini ifade eden Aydın, "Çölyakla yaşamak kolay değil ve hasta biri olarak bunu çok iyi biliyorum. Derneğimiz hasta vatandaşlarımıza ve özellikle çocuklarımıza destek olmak için kuruldu ve faaliyetlerimize yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Zaman zaman malzeme temini noktasında sorunlarımız oluyor ve bunun çözümü için hayırseverlerden ve kamu kurumlardan daha fazla destek istiyoruz. Çünkü burada sadece yiyecek yapıyoruz ve bunu hastalarımıza dağıtıyoruz. Sosyal sorumluluk ilkesiyle yaptığımız çalışmalarımız devam edecek. Bugün de karne alan öğrencilerimize bazı hediyeler takdim ettik. Bu vesileyle tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum" dedi.

ÇÖLYAK NEDİR? Çölyak Hastalığı ince bağırsağın, GLUTEN adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi, hassasiyetidir. Buğday, Arpa, Çavdar ve Yulaf gibi tahıllar GLUTEN içerir. Alınan gıda, ince bağırsakta bileşenlerine ayrıştırılıp bağırsak mukozası üzerinden kana karışır.
Editör: TE Bilişim