Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim Doç. Dr. Mücahit Avcıl , 14 Mart 2022 tarihine kadar (aşağı yukarı 1 hafta) görevde kalacak ve sonrasında eğitim ve tıp hayatına kaldığı yerden devam edecek.

Şimdi dün, İYİ Parti Grubu hastane önünde bir açıklama yaptı, medyada sürekli randevu alamıyoruz gibi haberler çıkıyor. Eleştirilerin hepsi haklıdır ve yerindedir, bu noktada kimsenin bir itirazı olduğunu düşünmüyorum.

Başhekim görevi bıraktığını ve ailesine yakın olmak istediğini belirtti. Başhekim tek başına hastanenin her şeyi değil elbette.

Bu istifayı bir vesile bilerek, hastanedeki temel soruna değinmekte yarar var.

Hastanedeki temel sıkıntı, Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı ve hastane bünyesinde faaliyet gösteren akademisyen-hekimler gibi görünüyor.

Gibi diyorum çünkü akademisyen hekimlere sorduğumuzda onların cevabı “Biz de hasta bakıyoruz” şeklinde oluyor.

Akademisyen olmayan hekimlerin döner sermaye ile ilgili bazı itirazları var ve Türkiye’deki neredeyse bütün eğitim ve araştırma hastanelerinde  benzer sorunlar yaşanıyor.

Uşak’a tıp fakültesini Ahmet Davutoğlu Başbakan iken müjde olarak verdi ve herkeste bir  sevinç ve coşku aldı başını gitti.

Daha önce kentte görevli olan aklı başında (ki ender bulunur) bir bürokrat, bunun bir kaynak israfı olduğunu ve Kütahya’da da benzer durumun yaşandığını ve sorunlar yumağını da beraberinde getirdiğini anlatmıştı.

O dönemde hastanede görevli üst düzey bir yönetici de bu sistemin büyük sorunlara yol açacağını ve hastanede huzurun kalmayacağını ve bu durumda dayağı sağlık personelleri ile vatandaşın yiyeceğini ifade etmişti.

Hatta Uşak’ta tıp fakültesi kurulmasının sakıncalarını anlatanlar, ŞER LOBİSİ olarak görülmüştüler.

Şimdi büyük sorunlarla karşı karşıyayız.

Narsistik kişilik bozukluğu olanlar değersizlik hissediyor! Narsistik kişilik bozukluğu olanlar değersizlik hissediyor!

Artık tıp fakültesinden geriye de dönemeyiz, çünkü bir dünya masraf edildi ve öğrenciler ve akademisyenler  buraya geldiler.

Şu anda Uşak’ı yönetenlerin yapacağı en sağlıklı iş Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesini ayrı bir alana taşımaktır.

Uşak’ın nüfusunun yetmediği hemen bahane olarak önü sürülecektir. Nüfusu 500 binin altında muhabbeti hemen yapılacaktır ve olmaz denecektir.

Fakat iktidar partisinin doktor vekili var, iktidar partisinin yasaları değiştirecek gücü de var. Dahası Cumhurbaşkanı kararnamesiyle bu iş olabilir.

NOT:

Tıp fakültesini açılması için kendini parçalayanlar, bugün deve kuşu gibi kafalarını toprağa gömmektedirler.

ALİ ARASLI//

Editör: TE Bilişim