Uşak Üniversitesi, Covid-19 pandemisinin yayılımını önlemek için sağlık çalışanlarının ihtiyaç duyduğu maske ve siperlik üretimine destek verdi. Güzel Sanatlar Fakültesi ve Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Merkezi tarafından 7 bin 500 adet maske dikilirken, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 300’ün üzerinde yüz koruyucu siper üretimi gerçekleştirdi.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan sağlık çalışanları başta olmak üzere, ildeki sağlık çalışanlarına destek olmak adına maske üretmeye başladıklarını söyleyen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Ruhsar Temir Gökçeli, “Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezimiz ile birlikte, Covid-19 pandemisinin yayılımını önlemek için elimizden gelen her türlü katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın desteğiyle, fakülte öğretim üyelerimiz başta olmak üzere, DTS Tasarım Merkezimizde görevli öğretim elemanlarımızla birlikte maske dikimi gerçekleştiriyoruz.”dedi.

Maske üretimi hakkında bilgiler veren DTS Tasarım Merkez Müdürü Doç. Dr. Ş. Baran Tarhan, maskelerin öğretim elemanları tarafından dikildikten sonra, 25’li ve 50’li paketler olmak üzere vakumlandığını, vakumlanan paketlerin 75 derecede 45 dakika ısıl işleme tabi tutulduğunu söyledi. Üretimi gerçekleştirilen maskelerin Uşak Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ihtiyaç duyan sağlık kurumlarına dağıtılacağını belirten Tarhan, “Maskeler için kullanılan kumaşların temininde sıkıntı yaşıyoruz. Elimizde bulunan kısıtlı malzemeyle, tüm arkadaşlarımız özveriyle gece gündüz maskelerin dikimi için çalışıyor. Destek veren herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Siperler 3D Yazıcı Kullanılarak Hazırlandı                                                 

Maske dikiminin yanı sıra, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümündede, salgına karşı mücadele veren sağlık çalışanları için yüz koruyucu siper üretildi.

Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Hüseyin Coşkun ve Bilgisayar Teknolojileri bölümü mezun öğrencilerinden #3BoyutluDestek Uşak Temsilcisi Yakut Özcan tarafından, bölümde bulunan 3D yazıcı kullanılarak, Uşak’ta görev yapan sağlık personelleri için yüz koruyucu siper aparatı üretildi. Bu aparatların üretiminin zaman alan bir süreç olduğunu belirten Coşkun, “Normalde 3 boyut yazıcıyla bu aparatların üretimi 2 - 2,5 saat sürüyor ve aparat başına 50 gr baskı malzemesi kullanılıyor. Yaptığımız iyileştirmeler sonucunda 3 adet aparatı ancak 54 dakikada ve 34 gr olarak üretmeyi başardık. Bu şekilde elimizde bulunan tek bir 3 boyutlu yazıcımızla günde ortalama 35 adet yüz koruyucu siper üretimi gerçekleştirebildik. Şu ana kadar 350 yüz koruyucu siperi de sağlık çalışanlarımıza ulaştırdık. Siperlerin üretiminde ve malzeme temininde desteklerini esirgemeyen yüksekokul müdürümüz Doç. Dr. Mustafa Ali Ersöz’e ve öğretim elemanı arkadaşlarıma teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Kadınlarda tüylenmenin yol açtığı sorunlar ve tüylenmenin çözümü Kadınlarda tüylenmenin yol açtığı sorunlar ve tüylenmenin çözümü

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş yaptığı açıklamada, “Özveriyle çalışan sağlık personellerimize destek olmak bizler de elimizi taşın altına koymak istedik. Covid-19 salgını süresince maske ve yüz koruyucu siper üretimi yaparak, ilimizde bulunan sağlık kuruluşlarına, imkânlar dâhilinde destek olmaya çalışacağız. Şu ana kadar üretilen 7 bin 500 maske ve 300’ü aşkın yüz kalkanı, Uşak ilimizde farklı sağlık birimlerinde çalışan sağlık personellerimize teslim edildi. Dünya ve ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Bu dönemi millet olarak yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla atlatacağız. Uşak Üniversitesi olarak, ilimizde görev yapan sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarına katkıda bulunuyoruz. Üretilen maskeleri ihtiyaç duyan kurumlara vermeye devam edeceğiz. Emeği geçen tüm Uşak Üniversitesi personeline teşekkür ediyorum. Ülke olarak biz bize yeteriz.”şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim