Uşak Ayşe Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sağlık önerilerini önce kendileri uyguluyor. Öğrenciler, Müdürleri Yusuf Gönüllü liderliğinden okul çevresinde 5 kilometre yürüdü.

Uşak Ayşe Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(Sağlık Meslek Lisesi) öğretmen ve öğrencileri “Beslenme Dostu Okul Projesi” kapsamında sağlıklı yaşam için doktorların ısrarla “günlük 30 dk. yürüyün” önerilerine dikkat çekmek ve bu konuda bilinç oluşturmak maksadıyla toplu bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Okul önünden 450 kişi ile başlayan yürüyüş, 1. Ve 2. Etap TOKİ içerisinden geçerek Korupark etrafı dolanıldıktan sonra yeniden okula kadar yaklaşık 5 km.lik bir güzergâhta devam etti.


BESLENME DOSTU OKUL OLMAK İSTİYORLAR

En İyi Uşak Psikolog Merkezi En İyi Uşak Psikolog Merkezi

Okul Müdürü Yusuf Gönüllü yaptığı açıklamada “Günümüzün en büyük sağlık problemlerinden birisi sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamdan kaynaklanan obezitedir. Bizler sağlık meslek lisesi olarak öncelikle kendi öğrencilerimize sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmakla mükellefiz.  İlimizde uygulamaya geçen “Beslenme Dostu Okul Projesi”ne biz de dâhil olduk. Bu kapsamda projenin ayaklarından olan “Meyve Saati” etkinliği ile öğrencilerimizi abur cuburdan ve paketli gıdalardan uzak tutmaya çalıştık” dedi.

Etkinlikte sadece sporla sınırlı kalmadıklarını kaydeden Gönüllü, ““Sabah Egzersizi” ile spor yapma bilinci kazandırmayı ve güne zinde başlamayı; sebze, meyve ve çerezlerden oluşan “Ara Öğün” etkinliği ile sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmayı amaçladık. “Su İçme” etkinliği ile öğrencilerimizi gazlı içeceklerden uzak tutmayı ve onlardaen güzel ve faydalı içeceğin “su” olduğuna bilinci oluşturmayı;sınıflarca yapılan “Sabah Kahvaltısı” etkinlileriyle kahvaltının önemine dikkat çekmeyi ve kahvaltı alışkanlığı kazandırmayı amaçladık. Yürüyüş de bu amaçla gerçekleştirildi. Slogan yarışmamızda dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirerek bu seneyi tamamlayacağız. İnşallah okulların açılacağı Eylül ayından itibaren bu yöndeki etkinliklerimiz devam edecek” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim