Bebek Bakıcısı Hizmetleri Bebek Bakıcısı Hizmetleri
Uşak Kamu Hastaneleri Birliği, gereksiz antibiyotik kullanımına karşı çalışmalarını sürdürüyor. Gereksiz antibiyotik kullanımına engel olmak için hazırlanan eylem planına göre faaliyetlerde bulunan Uşak İl Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, pazar günü oynanan UTAŞ Uşakspor ve Sökespor maçına bilgilendirici pankartla çıktılar.

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Yalçın Atlı, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yalçın Atlı, “Ülkemizde Antibiyotikler, sağlık alanında en önemli tedavi edici ilaçlardan biridir. Antibiyotiklerin keşfedilmesi sayesinde tüm dünyada bakteriyel hastalıklardan kaynaklı ölüm oranı düşmüş ve ölümcül birçok rahatsızlık tedavi edilebilir hale gelmiştir. Antibiyotikler, hala modern tıbbın birçok tedavisinde tartışmasız bir öneme sahiptir; özellikle organ nakilleri, kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi ve hatta birçok ortopedik cerrahi uygulamalar güçlü antibiyotikler sayesinde mümkün olmaktadır. Ancak sağlık alanının bu önemli keşfi, akılcı reçete edilmeme ve kullanılmama nedeniyle, birçok sağlık sorununu da beraberinde getirmektedir” dedi.

“Antibiyotikler; ateş düşürmez, ağrı dindirmez, virüslere bağlı enfeksiyonları tedavi edemez, grip ya da nezle gibi virüslere bağlı solunum yolu enfeksiyonlarında antibiyotiklerin tedavide yeri olmadığını unutulmamalıdır” diyen Uzm. Dr. Yalçın Atlı, “ Bu çalışmalar kurumlar açısından sosyal sorumluluk gerektiren uygulamalardır. Bakanlığımızın kampanyasında bizlere destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bu gibi güzel etkinliklerle halkımızın ve çalışanlarımızın farkındalığı artırarak gereksiz antibiyotikleri hayatımızın dışına iteriz. Temennimiz hastalarımızın, duyarlılık göstermeleri ve hekimleri tarafından reçete edilmeden kesinlikle antibiyotik kullanmamalarıdır” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilişim