UŞAK'TA DÜNYA HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLANDI

Dünya Ebeler Günü ve Dünya Hemşireler Günü nedeniyle Uşak’ta tören düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Uşak’ta  “Yılın Ebesi ve Yılın Hemşiresi seçilenlere takdir belgeleri verildi.

Uşak’ta Dünya Ebeler Günü ve Dünya Hemşireler Günü Kutlama töreni yapıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk konmasıyla başlayan törenlere; Uşak Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, İl Halk sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Hikmet Fidan katıldı.

Törenler, aynı zamanda, Gençlik ve Spor Haftası” olması nedeniyle Hikmet Fidan’ın anıta çelenk koymasıyla başladı. Daha sonra, İl sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği ve Türk Sağlık Sen Uşak Şubesi çelenklerinin konmasıyla başladı.

Daha sonra bir Sağlık Yüksek Okulu Öğrencisi hemşireliğin önemi konusunda bir konuşma yaptı. Uşak’ta, “Yılın Hemşiresi” seçilen Uşak Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanı Ebe Zeynep Emrem ve Uşak Devlet Hastanesinde  Ebe olarak çalışan ve Uşak’ta “Yılın Ebesi” seçilen  Ülkü Akıner Çaput birer konuşma yaptı. 
  

“EN BÜYÜK PAY HEMŞİRELERİN”

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal ise konuşmasında şunları kaydetti:

“Modern hemşireliğin kurucusu olan İngiliz hemşire Florence Nightingale’nin 12 Mayıs 1820 tarihinde doğması ile Florence Nightingale’nin doğum günü olan 12 Mayıs Hemşireler Günü olarak kutlanır.

Sağlık teşkilatımızın en önemli unsurlarından biri olan hemşirelerimiz, zorlu çalışma şartlarına rağmen üstlenmiş oldukları görev ve sorumluluk anlayışı ile insanımıza fedakârca hizmet vermektedirler. Sabır, sevgi ve saygıya dayalı meslek anlayışı ile din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin, insan hayatında hiçbir şeyle yeri değiştirilemeyecek olan sağlık gibi önemli bir alanda hizmet veren hemşirelerimiz, tüm hasta vatandaşlarımızın tedavi edilmesinde etkili olan en dinamik güçtür.

En İyi Uşak Psikolog Merkezi En İyi Uşak Psikolog Merkezi

Bakın, son 12 yılda sağlık hizmetlerinde bir devrim yaşadık. Hastanelerimiz çok güzel ve modern binalara kavuştu. Teknlojik aletlerle donatıldı. Hepsi çok güzel ve doğru da bu devrimde bir şey çok az dile getirildi. O da fedakâr hemşirelerimizin, hizmeti ve güler yüzü, bana göre sağlık hizmetlerinin artmasında en büyük pay hemşirelerimizindir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilimiz Uşak olmak üzere, ülkemizin dört bir yanında görev yapan hemşirelerimizin Hemşireler Haftası’nı kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.”

Daha sonra Vali Yardımcısı Sait Topoğlu ve İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, Uşak’ta, “Yılın Hemşiresi” seçilen Uşak Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanı Ebe Zeynep Emrem ve Uşak Devlet Hastanesinde  Ebe olarak çalışan ve Uşak’ta “Yılın Ebesi” seçilen  Ülkü Akıner Çaput’a teşekkür belgelerini takdim etti. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

     

 

 

Editör: TE Bilişim