UŞAK’TA ÖZEL HASTANEYE GİDENLER DİKKAT

Tahlil ücretleri için karşınıza çok kabarık bir fatura her an çıkabilir!

Uşak Medical Park ve Öztan Hastanesi’nde muayene ücretleri değişkenlik gösteriyor. Hastalar, muayene ücretinin yanı sıra kan, idrar ve diğer işlemler için ne ücret ödeyeceklerini bilmiyor. Hastane yöneticileri, bu rakamların şeffaf bir şekilde açıklamasını yasaklamışlar. Parası yetmeyen hasta başının çaresine bakmak zorunda kalacak…

Uşak’taki özel hastanelerin muayene ücretleri değişkenlik gösterebiliyor. Uşak Medical Park’ta sadece giriş yaptırmak ve muayene olmak için yaklaşık 40 TL gibi bir ücret öderken, Uşak Öztan Hastanesi’nde ise bu rakam 30 TL dolaylarında seyrediyor. Fakat muayene olacak hasta, tahlillerde ne kadar ücret vereceğini tam olarak bilemiyor, çünkü doktorun istediği tahlil çeşidine göre fiyatların değişkenlik gösterdiği ifade ediliyor. Konuyla ilgili kurumlarımıza ulaşan bazı tüketiciler, randevu almak için yetkilileri aradıklarında, kan, idrar ve diğer tahlillerle ilgili fiyatlandırmaları öğrenemediklerini belirttiler.

Tüketicinin bu şikayetini doğrulamak için Uşak Medical Park ve Öztan Hastaneleri’ne telefonla ulaştık ve tahlil ücretlerinin ne kadar olduğunu sorduk. Yetkililer, “Bu konuyla ilgili bilgi vermemiz yasak, her hangi bir rakam veremeyiz. Hasta buraya geldiğinde ne kadar ücret çıkacağını ancak tahlil olacağı sırada öğrenebilir” dedi.

Uşak'taki kanser hastaları PET çekimi için başka şehirlere gitmeye gerek duymayacak Uşak'taki kanser hastaları PET çekimi için başka şehirlere gitmeye gerek duymayacak

“HASTANIN PARASI YETMEZSE, NE YAPACAĞINI BİZ BİLEMEYİZ"

Bunun üzerine taban ve tavan fiyatlarla ilgili bilgi istediğimizde, “Bu rakamları vermemiz de mümkün değil. Yönetimin bu konuyla ilgili bilgi verilmemesine dair talimatı var” ifadesi kullanıldı. “Peki biz oraya geldik ve cebimizde para yetmedi ne yapacağız? İşlemlerimiz yarım mı kalacak?” sorusuna ise, “Orasını biz bilemeyiz” diye yanıt verildi.  

Editör: TE Bilişim