VALİ YAVUZ, “SAĞLIKTA MEMNUNİYETTE UŞAK BİRİNCİ SIRADA”

Vali Seddar Yavuz İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İlk olarak İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Yavuz, İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal tarafından karşılandı. Müdürlük birimleri ve 112 Acil Yardım ve Kurtarma merkezinde incelemelerde bulunan Vali Yavuz yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 Vali Yavuz ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamada "Sağlıkta son 10 yılda yaşanan reform niteliğindeki dönüşüm, Devletimizin ve Hükümetimizin vatandaşımıza verdiği önemin büyük bir göstergesidir. Türkiye genelinde sağlıkta yaşanan bu gelişmeye paralel olarak ilimizde de sağlık hizmetlerinde memnuniyetin gerçekleşmesi yönünde çok iyi bir düzey elde edilmiştir. TÜİK tarafından gerçekleştirilen ve iller bazında yapılan 'Yaşam Memnuniyeti Araştırması' anketinde sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı ortalaması yüzde 74.7 düzeyinde gerçekleşirken, bu araştırmaya göre yüzde 88.6 oranı ile Uşak ilimiz ikinci sırada yer almıştır" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğünden sonra İl Halk Sağlığı Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Yavuz, Müdür Hasan Kaya’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Müdürlük birimlerini inceleyen Vali Yavuz daha sonra Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğini ziyaret etti. Genel Sekreter Yalçın Atlı ve daire başkanları tarafından karşılanan Vali Yavuz, yapılan çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgi aldı.

“SAĞLIKTA GELİŞMELER MEMNUNİYET VERİCİ”

Vatandaşa devlet imkanlarıyla sunulan sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde verilmesi için sağlık kurumlarının personel, araç, gereç ve fiziki mekanlarının durumunu görmek amacıyla incelemelerde bulunduğunu belirten Vali Yavuz, “İlimizde sağlık imkanlarımız; personel, araç gereç ve fiziki mekanlarımız memnuniyet verici düzeyde olması, halkımızın sağlık hizmetini en iyi şekilde alması için önemlidir. Aldığım bilgiler ve yaptığım incelemeler doğrultusunda İlimizde sağlık hizmetlerinde gelinen aşama memnuniyet verici seviyede olduğunu müşahede ettim. İlimizde ambulans sayısı İl Özel İdaremizin katkıları ve Sağlık Bakanlığının gönderdiği ambulanslarla 49’a yükselmiştir. Bakanlık tarafından 112 Acil Yardım Hizmeti sunmakta olan birimlerimizce kullanılmak üzere verilen tam donanımlı, son teknoloji ekipmanlarla donatılmış ambulanslar ilimiz sağlık teşkilatına önemli güç katmıştır” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın taşra birimlerinin yeniden yapılandırıldığını, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü şeklinde birimlere yer verildiğini belirten Vali Yavuz, sağlık yatırımlarının güncel olarak takip edilmesi ve herhangi bir gecikmeye meydan verilmemesini istedi. Vali Yavuz, ziyaret ve incelemelerinin sonunda özveri ile çalışan sağlık personeline teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Bebek Losyonu Bebek Losyonu

  

Editör: TE Bilişim