Uşak'taki otel kapasitesi lüks otelin tamamlanmasıyla yüzde 20 artacak Uşak'taki otel kapasitesi lüks otelin tamamlanmasıyla yüzde 20 artacak
HABER: UŞAK PORT

Uşak’ta dünyaca ünlü İtalyan otomotiv markası Fiat’ın bayrağını Sadıkoğlu Otomotiv devraldı. Domino’s Pizza’nın bulunduğu mevkide hizmet vermeye başlayan Yeni Uşak Fiat Plaza, otomobilseverlere uygun fiyatlar ve imkanlarla sıfır ve ikinci el araç temin ediyor. Sadıkoğlu Fiat Plaza Uşak Müdürü Ahmet Oğuz,  Lancia, Alfa Romeo, Maserati ve Ferrari gibi dünyaca ünlü otomobilleri üreten Fiat’ın kalitesini bütün Uşak’a tanıtacaklarını ifade etti. Fiat’ın Linea, Punto, Bravo, Doblo, Fiorino ve grubun yeni yüzü L500 gibi modelleri en kısa sürede teslim ettiklerini belirten Ahmet Oğuz, “Uşak’ta yeni bir sayfa açıyoruz. Türkiye’deki fabrikasında 6 bin kişiyi istihdam eden ve kalite anlayışından taviz vermeyerek üretim yapan Fiat’ın Uşak’ta Pazar lideri olması için hedeflerimiz var. Bütün otomobil severleri Domoni’s Pizza’nın yanı başındaki geçici plazamıza bekliyoruz. Yaklaşık 1 buçuk yıl içinde yeni hizmet merkezimiz yapılacak. Ankara karayolu üzerinde inşaatı devam eden plazamızda, ilerleyen dönemde otomobille ilgili akla gelecek bütün hizmetleri vereceğiz” dedi. 

FİAT LİNEA PEYNİR EKMEK GİBİ SATIYOR
Grubun son yıllarda geliştirdiği Linea’ya yoğun bir talebin olduğunu belirten Ahmet Oğuz, “Yeni Linea’ya ilgi her zamanki gibi çok fazla. Geçtiğimiz yıl her 15 dakikada 1 adet Fiat Linea satıldı. Kendi segmentinde en çok satan otomobil olan Linea’nın 1.3 ve 1.6 benzinli veya dizellerini talebe göre temin ediyoruz. Ayrıca Dublo ve Fiorino gibi ticari otomobilleri, hususi araç olarak da tescilleyebiliyoruz. Araç kiralama işiyle meşgul olan şirketlere, Turkcell ve Efes Pilsen kullanıcılarına yönelik de indirimlerimiz var” ifadesini kullandı. 
FİAT, DÜNYACA ÜNLÜ MARKALARIN ÇATISI
Fiat’ın ürettiği araçların dünya çapındaki güvenlik, konfor ve diğer standartlara uygun olarak yapıldığını anlatan Ahmet Oğuz, “Fiat markasının olduğu bütün araçlar kaliteden ödün vermeden yapılıyor. Çünkü Fiat’ın çok köklü bir geçmişi var. Lancia, Alfa Romeo, Maserati ve Ferrari gibi kaliteli ve marka değeri yüksek otomobiller, Fiat şemsiyesi altında yapılıyor. Dünya devlerinin çıkış noktası Fiat’ın son harikası da L500 modeli. zellikle son yıllarda oto dünyasında belirgin bir değişim yaşanıyor. Her yıl değişen görünümler, sıradışı tasarımlar ve konforlu iç mekanlar araçlarda dikkat çekici bir hale geldi. Bu değişime güzel şekilde ayak uyduran markalardan birisi de şüphesiz Fiat. Özellikle fiyat ve performans açısından kıyaslandığında  da kullanıcıların pek çoğunun gözünden kaçmayan marka olarak öne çıkmakta. Fiat markası 2013 yılında da atılım yaptı denebilir. Son olarak piyasaya sunduğu 500L modeli oldukça dikkat çekici. Pek çok kişi tarafından özellikle genç yaş grubu tarafından oldukça beğenilen modelin özellikleri ise saymakla bitmiyor” ifadesini kullandı.

FİAT’IN TARİHÇESİ
Fiat S.p.A. (Fiat Grubu olarak da bilinir) otomobil üreticisi, finansal ve endüstriyel grup. 1899 yılında Giovanni Agnelli Tarafından Torino`da kurulmuştur. İsmini Fabbrica Italiana Automobili Torino" kelimelerinin baş harflerinden almıştır. Bünyesinde Lancia, Alfa Romeo, Maserati ve Ferrari gibi markaları barındırmaktadır. Yani bu markaların bir anlamda sahibidir. Dünyanın en büyük otomobil ve endüstriyel grupları arasında yer alır. Kuzey İtalya'da bulunan Torino, tamamen yeniliklerle dolu endüstri şehri olarak, Fiat gibi bir sanayi birliğin büyümesi ve gelişmesi için uygun şartlara sahipti. Seçkin bir tüketici grubu için lüks bir ürün olarak üretilen otomobiller, hem İtalya'da, hem de yurt dışında çabucak popüler oldular. Çok kısa bir süre sonra, Fiat, yarış konusunda da kimsenin geçemediği bir duruma geldi.
1909 yılında, Fiat, Birleşik Devletler'de bir fabrika kurdu ve orada özel otomobillerin yanı sıra kamyonet, traktör, tren, gemi motorları ve uçak üretimi de yaptı. 1922 yılında Fiat, sayıları sürekli artış gösteren normal tüketiciler için de uygun fiyata sahip ürünleri olan bir marka olmaya yöneldi. Sanayi Birlik, kendisinin, Birleşik Devletler pazarında açık kalan ve motorize küçük otomobillerle kolayca doldurulacak bir boşlukta olduğunu hissediyordu. "Herkes için bir otomobil". 50'li yılların ortalarında, milyonlarca küçük Fiat modelinin (Seicento ve Cinquecento) seri üretimi yapıldı. Fiat, otomobili bir kitle malı haline dönüştürmüştü ve İtalyan ekonomi mucizesinin sembolü olmuştu.








Editör: TE Bilişim