Silikon Kauçuk Nedir? Silikon Kauçuk Nedir?
Geçtiğimiz Kasım ayında  inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Uşak'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın , Vali Salim Demir'i ziyareti sırasında müjdesini verdiği uçak seferleri 22 Ocak 2017 tarihinde başlıyor.
Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Salim Demir:  “Bilindiği üzere Uşak Havaalanından İstanbul’a düzenlenen uçak seferlerine ara verilmişti. Ancak, sanayi kenti olan Uşak’ın uçak seferleri ihtiyacı olduğu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızca değerlendirilmiş; bu değerlendirme sonucunda  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kasım ayında ilimize gerçekleştirdiği ziyaretleri sırasında 22 Ocak 2018 tarihinde Uşak-İstanbul uçak seferlerinin başlayacağı müjdesini vermişti. 
Sayın Bakanımızın müjdesinden bu yana seferlerin başlamasına yönelik çalışmalarımız yoğun şekilde devam etmekte olup, bu çalışmalar neticesinde Uşak-İstanbul arasında gerçekleştirilecek uçak seferlerinin tarifesi belirlenmiştir. 
İlkinin 22 Ocak 2017 tarihinde yapılacağı Uşak-İstanbul / İstanbul-Uşak tarifeli uçak  seferleri zaman açısından büyük kolaylık ve tasarruf sağladığı gibi karayolu ile ulaşıma göre çok ekonomik olması dolayısıyla da Uşak halkımıza büyük kazanımlar sağlayacaktır. 
Önceki yıllarda çok lüks ulaşım sektörü olan havayolu, Devletimizin son on beş yılda gerçekleştirdiği atılımlara paralel olarak hem büyüyüp gelişmiş; hem de otobüslerden bile daha ekonomik hale gelerek vatandaşlarımızın uçak seferlerinden olabildiğince yararlanmaları sağlanmıştır. Bu sayede günümüzün en önemli değerlerinden ikisi olan zaman ve para yönünden büyük tasarruf sağlanmaktadır. 
Gerek nüfusu, gerek coğrafik konumu ve gerekse gelişmiş sanayisi  ile Uşak, uçak seferleri açısından yeterli potansiyele sahip bir ildir. Önemli olan bu potansiyeli iyi bir şekilde değerlendirip sürekli hale getirebilmektir. Bizler Devlet olarak bu konuda gerekli hassasiyeti gösterip, atılması gereken adımları atmaya devam edeceğiz. Uçuşları gerçekleştirecek Pegasus havayolları şirketimizle görüşerek, Uşaklı hemşehrilerimizin uçuş gün ve saatleri konusundaki taleplerini değerlendirdik. Bu değerlendirmeler sonucunda haftada üç gün sefer düzenlenmesi planlanmıştır. Şu an itibari ile İstanbul Atatürk Havalimanındaki aşırı yoğunluk sebebiyle Sabiha Gökçen havaalanına yapılmak durumunda olan seferlerimiz inşallah 3ncü havalimanının açılması ile birlikte Atatürk Havalimanına yapılmaya başlayacaktır.
Uşak’tan uçak seferlerinin yeniden başlamasına vesile olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan başta olmak üzere emeği geçen herkese tüm Uşaklılar adına teşekkür ediyor; 22 Ocak 2018 tarihinde başlayacak olan Uşak-İstanbul uçak seferlerinin İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 

 
Editör: TE Bilişim