Armani Saatlerinin Tasarımı Armani Saatlerinin Tasarımı

Kartuş

Yazıcılar ev ve ofis hayatlarının vazgeçilmez birer parçaları haline gelmişlerdir. Özellikle çalışma ortamlarında kullanımı bir lüksten ziyade zorunluluğa dönüşen yazıcılar bilgisayar üzerinden paylaşılan bilgilerin diğer departmanlarla paylaşılması, ıslak imza ile resmi hale getirilmesi konularında büyük önem taşımaktadırlar.

Günümüzde farklı teknikler kullanan yazıcılar olsa da özellikle evlerde fotoğraf basımı için hala en eski teknolojilerden biri olan mürekkepli yazıcılar kullanılmaktadır. Mürekkepli yazıcılar kartuş ile gelseler de kullanıma bağlı olarak zaman içerisinde bunlar tükenmekte ve yenilerinin alınmaları gerekmektedir.

Yazıcılara Hayat Veren Kartuş

Kartuş içinde bulunan mürekkepler yüksek teknoloji ile üretilen, hava ile temas ettikleri zaman kurumaya başlamaları gereken çok özel sıvılardır. Bunun yanında fiziksel ve elektronik yapı olarak da gözle görünenden fazlasına sahip olan günümüzün standart kartuş çeşitleri, iğne başı kadar olan bir alana 100 civarında boya damlası damlatabilmektedir. Siyah beyaz baskılardan sadece siyahın ne kadar açık veya gri olduğu önemliyken, renkli baskılarda kartuşun içindeki renklerin istenilen renk için oranlanıp, karıştırılarak kâğıda geçirilmesi gerekmektedir.

Kartuş Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Orijinal olmayan, kalitesiz üretim yapan şirketler tarafından üretilen veya orijinal olmayan mürekkep ile doldurulan kartuşlar zaman içerisinde baskı kalitelerinde önemli düşüşler yaşayabilir hatta yazıcının da zarar görmesine sebep olabilmektedirler. Bunun önlenmesi için yazıcı üreticileri ürünlerini kullanan müşterilerine yalnızca orijinal kartuşları kullanmalarını önerirken, biz müşterilerimize daha uygun fiyatlı, yüksek kalitede, orijinal muadili kartuş seçeneklerini de aşağıdaki linkte sunmaktayız; https://www.toner.com.tr/kartus

Daha önce hiç kartuş değiştirmediyseniz eğer yazıcınız için yeni kartuş alacağınız zaman mutlaka yazıcınıza uyacağından emin olun. Bunun en kolay yöntemleri yazıcı ile gelen kullanma kılavuzuna başvurmak, üreticinin sitesinden kontrol etmek veya yazıcıdan çıkardığınız kartuşun üzerindeki kodlara bakmaktır.

Editör: TE Bilişim