Okul Temizliği

Göz bebeği yavrularımız için her şeyin en iyisini isteriz bu nedenle de öğrenciler için bilgi ve eğitim yuvası olan okullarımızın her zaman temiz, düzenli ve iyi bir eğitim için gerekli olan sağlıklı bir ortam olması gereklidir. Okul temizliği öğrenciler okullara gelmeden önce yapılmış ve bitmiş olmalıdır iyi bir eğitimin ve sağlıklı bir insan olmanın temel kuralı temizlikten geçer.

Okul temizliği büyük önem arz eden bir konudur bu nedenle sadece öğrenciler okullara gelmeden değil gün içerisinde de birçok kez tekrarlanmalıdır. Öğrenciler derste iken koridorlar ve lavaboların tekrar temizlenmeleri ve sık kullanılan alanların tekrar gözden geçirilmesi gerekir. Özellikle son zamanlarda okul temizliği konusunda farklı firmaların etkili düzeyde hizmet sunduklarını ifade etmek mümkün olmaktadır.

Okul Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Öğrenciler ve aileler için büyük önem taşıyan okullarımızın temizliği yüzeysel ve baştan savma olmamalıdır. Büyük bir özenle ve dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Okul temizliği sırasında yoğun kimyasallar ve öğrenciler için zararlı olabilecek ağır deterjanların kullanımından kaçınılmalıdır.

Özellikle kapı ve sıraların öğrencilerin çok fazla temas ettiği yerler olmasından dolayı bu gibi çok fazla temas gerektiren yerlerin temizliğine daha çok özen gösterilmelidir. Okul temizliği konusunda yalnızca okuldaki temizlik personelinin değil okuldaki diğer birçok personelinin de bu konuda bilgilendirilmesi gerekir. Ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı da bu konuda olukça hassastır bu konuyla ilgili birden fazla kural ve genelgesi bulunmaktadır.

Okul Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Silikon Kauçuk Nedir? Silikon Kauçuk Nedir?

Şüphesiz ki bütün okullarda kendi bünyesinde çalışmakta olan temizlik personelleri bulunmaktadır. Fakat tuvalet ve lavaboların deterjanlı su yâda sıradan bir temizlik malzemesi ile yıkanması veya zeminin sadece paspas yapılması yeterli değildir.  Bu nedenle özellikle kapı kolları ve lavaboların üzerinde sık kullanımına bağlı olarak gözle görülmeyen milyonlarca bakteri bulunduğundan bu alanların temizliğine ekstra özen göstermeli ve Sağlık Bakanlığınca onaylanmış temizlik malzemeleri kullanılmalıdır.

Okul temizliğikonusunda dikkat edilmesi gereken en önemli husus öğrenci, öğretmen ve okuldaki tüm personelinin doğru bir şekilde bilgilendirilmesi gerekir. Özellikle okul temizliği konusunda sorunsuz bir hizmet almayı isterseniz mutlaka https://www.bagcigrup.com.tr/hizmetlerimiz/okul-temizligi/ internet sayfasını ziyaret etmelisiniz!

Editör: TE Bilişim