Uşak Seramik, 44 yılını yoğun bir katılım ile çalışanlarını ödüllendirdiği plaket töreni ile kutladı. 44 yılını kutlamak için düzenlenen törene Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, Banaz Emniyet Müdürü Kadir Esen Çimse-İş Şube Başkanı Ali Murat Yalçındağ ve çeşitli daire müdürleri katıldı.  Plaket töreninde ilk olarak şirket genel müdür yardımcısı Arslan Demir kürsüden konuşarak Uşak Seramik’in 44 yıl önce gurbetçilerin sermayeleri ile kurulduğunu ifade etti. 2004 yılında da Tanışlar Grub’a dahil olarak hızla büyüdüğüne dikkat çeken Demir, Uşak Seramik’in Türkiye’nin 650'inci büyük şirketi haline geldiğine belirtti. Demir Uşak Seramik’in cesur ve isabetli yatırım yaparak Turqualty programına dâhil olduğunu belirterek şunları söyledi: "Sağlanan bu başarıda yönetim kurulunun cesur ve isabetli yatırım kararları ile çalışanlarımızın alın teri ve emekleri vardır. Yönetim kadromuz ve çalışanlarımız yaptıkları işin vatana ve millete hizmet, devletimizin gücüne güç katmak olduğunun bilincindedirler. Bu bilinç ile ülkemizin 2023 vizyonu ve hedeflerine uygun vizyonumuzla çalışarak Turqualty programına dâhil 110 şirketden, sektördeki ilk 3 seramik üreticisinden biri olmayı başarmış olmanın gururunu sizlerle paylaşıyoruz” dedi.

“44 YIL ONURUNU BİZE YAŞATAN ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM”

Uşak Seramik olarak, ülkemizin gelişmesinde her zaman katıkada bulunacaklarını ifade eden Demir şöyle devam etti: “Ülkemizin gelişip kalkınmasına, devletimizin gücüne güç katmaya, milletimizin huzur ve refahının artmasına hizmet etmenin bilinci içerisinde daha nice yıllar Uşak Seramik'i yaşatmak için hepimiz çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Bizim için anlamı büyük olan 44.cü yılımızda yoğun mesai ve emek sarfederek bu onuru bize yaşatan tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ederim. Bu anlamlı günde bizlerle beraber olma nezaketi gösteren sayın konuklarımıza, yoğun iş temposunun zorluklarını göğüslemek için arkadaşlarımızı destekleyen kıymetli eşlerine ve ailelerine de ayrıca teşekkür ederim” dedi. Tanışlar Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanış törende yaptığı konuşmada Uşak Seramik’in 44 yıl önce kurulduğunu belirterek kendilerinin aldıkları yatırım riskleri ile çalışanların gayretli çalışmaları sonucu bu günlere gelindiğini ifade etti. 2004 yılından Uşak Seramik’i devraldıklarını ve şuan ki yatırımlarla ülkemizin sayılı şirketlerinden biri haline geldiğine işaret eden Tanış şunları söyledi: “44 yıl önce kurulan şirketimiz bu günlere yoğun emek ve fedakârlıklar sonucu ulaşmıştır. Özellikle yönetimi devraldığımız 2004 yılından sonra yaptığımız yatırımlar, aldığımız riskler, çalışanlarımızın gece gündüz demeden çalışması gayretli çalışmaları ile bölgemizin ve söktürün en büyük, ülkemizin sayılı şirketlerinden biri hâline gelmiştir.”

Marmarabirlik 5 litre zeytinyağı ve Olin ayçiçeği yağı indirime girdi Marmarabirlik 5 litre zeytinyağı ve Olin ayçiçeği yağı indirime girdi

"UŞAK SERAMİK, BİR DÜNYA MARKASI HALİNE GELECEK”

Bundan sonraki yıllarda da Uşak Seramik’in gelişimini ve büyümesini sürdüreceklerini söyleyen Tanış, hedeflerini bir dünya markası haline gelmek olduğuna işaret ederek şunları söyledi:  “Uşak Seramik olarak AR-GE ve teknoloji yatırımlarımıza kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Hedefimiz devletimizin 2023 vizyonu ile belirlediği başarıları sağlaması için Uşak Seramik markasını bir dünya markası haline getirmek, ihracatımızı arttırarak ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamaktır.”

 “MESAİ ARKADAŞLARIMI İNANCIM TAMDIR”

Uşak Seramik’in büyümesinde ve hedeflerine varmasında çalışanların çok büyük emeklerinin olduğunu belirten Tanış şöyle devam etti: “Belirlediğimiz hedeflere bizi ancak bizimle aynı değerleri paylaşarak çalışan, bilgili, tecrübeli ve fedakâr mesai arkadaşlarımızın taşıyacağının bilincindeyiz. Bugüne kadar faaliyetlerimizle ilgili sorunların çözümüne verdiğiniz destekler için şahsım ve şirketim adına teşekkür eder, bundan böyle de desteğinizin süreceğine olan inancımızı ifade etmek isterim.” Uşak Seramik Lojistik Müdür İzzet Özkan’da törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kuruluşumuzun 44.cü yılında Uşak Seramik ailesinin birer ferdi olmaktan hepimiz gurur duyuyoruz. Bizler bu ailede çalışmayı sadece bir iş olarak görmüyor, vatanımıza ve milletimize hizmet bilinci içinde hareket ediyoruz. Bu şirketi kuran ve bu günlere gelmesi için çalışan herkesi minnet ve şükranla anıyorum.” 2004 yılından sonra yapılan yatırımlara dikkat çeken Özkan şöyle devam etti: “Sayın yönetim kurulu başkanımıza 2004 yılından beri yaptığı yatırım ve çalışmalarla Uşak Seramik olarak bizlere yaşattığı başarıdan kaynaklanan mutluluk için, ayrıca çalışanlarına verdiği değerin bir ifadesi olarak düzenlenen bu program için arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.” Özkan ayrıca, gece gündüz demeden devam eden yoğun iş temposundan dolayı anlayış ve sabırla destek veren Uşak Seramik çalışanlarına ve eşlerine de teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

 "5 YILIM DOLACAK, BENDE PLAKET İSTİYORUM”

Uşak Seramik çalışanlarını plaketlerini takdim eden Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner de törende kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Banaz ilçemizin en büyük ekonomik gücü olan Uşak Seramik, Uşak-Ankara karayolu üzerinde kurulan bir fabrikadır. Bu yüzden OSB avantajında faydalanamadığı ve çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını çok iyi biliyoruz. Buna rağmen sürdürdükleri faaliyetlerle başarılı olmalarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Banaz Kaymakamı olarak dördüncü yılımı doldurdum, sizin bir ferdiniz olarak önümüzdeki sene 5.nci yılım için bende plaket istiyorum.

Editör: TE Bilişim