Vegan Ürünler ve Çeşitleri

Vegan ürünler, hayvandan elde edilen hiçbir maddenin bulunmadığı ürünlere denir. Vegan kişiler bu ürünlerin hiç birinden yararlanamaz. Veganlar hayvanlardan yararlanmamak onları sömürmemek amacıyla hayvansal madde içeren ürünleri tüketmezler. Vegan sadece yiyeceklerde olmaz. Kozmetik ürünlerde de yine vegan olayı vardır. Kozmetik ürünlerin vegan olduğunu anlayabilmeniz de mümkündür. Vegan sertifikalı markalar tercih edebilirsiniz.

Komili'nin Ayvalık erken hasat zeytinyağı fiyatı Komili'nin Ayvalık erken hasat zeytinyağı fiyatı

Vegan Ürünler Nelerdir?

Vegan ürünler, hayvanlardan yararlanmadan tüketilen ürünler. Bu konuda veganlar çok hassastır. Veganlar hayvansal ürünler yerine belirli besinler tüketir. Fasulye, mercimek, nohut, börülce gibi ürünler tüketirler. Mantar, soya ürünleri, fındık, ceviz, kuruyemişler tüketilir. Tohumlar, tohumlu bitkiler kullanılır. Süt tüketmezler. Süt bitkisel ise vegan baskısı var ise tüketirler. Veganlar peynir hayvanlardan elde edilen bir besin olduğu için tüketmezler. Bunun yerine susam, ayçekirdeği, fındık, yer fıstığı, soya fasulyesi gibi ürünler kaju fıstığı, çam fıstığı tarzında yemişler tüketmeyi tercih ederler. Pirinç ve yulaf tüketirler. Besin destekli mayalar kullanırlar. Hindistan cevizi tüketirler.

Vegan Temizlik ve Kozmetik Ürünler

Vegan ürünler, sadece gıda ve besin üzerine değildir. Temizlik ve kozmetik ürünlerin vegan olanını sertifika ile anlayabilirsiniz. https://www.dermokilshop.com/vegan-urunler sitesinden hem bilgi alabilir, hem de satın alabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim