Uşak’ta hedef alınan ismin ataması yapıldı! Mehmet Akif Şanlı, vekillik için başkan yardımcısı oldu Uşak’ta hedef alınan ismin ataması yapıldı! Mehmet Akif Şanlı, vekillik için başkan yardımcısı oldu
 UŞAK KÜLÜSTÜR MERCEDES OLDU AMA ÇARPAN YABANCI DEĞİL

2015 genel seçimlerine 8 ay kaldı. Uşak’ta siyaset heyecansız, renksiz bir şekilde kendi mecrasında akmasa da  damlaya damlaya gidiyor. Bu yazımda objektifimi siyasi partilere çevireyim istedim. Bakalım ne var ne yok?

Öncelikli şunu belirteyim ki, halkın gündemi ile siyasetçinin gündemi aynı değil. Her seçim önü Uşak’a gelen Genel Başkanlar, bakanlar ve vekiller her ne kadar, “Uşak bizim için farklı, Uşak için ne yapsak azdır” falan derlerse de 51 yıllık Uşaklı olarak, Uşak’ta değişen fazla bir şey göremedim. Uşak’ta artan binayla….. gerisini söyletmeyin bana.  

Kaç seçim oldu. Uşak’ta ne değişti? Hani meşhur fıkradır:

“Adam son model Mercedesiyle giderken kırmızı yanar. Kırmızıda durur. Hemen arkasında eski model bir Murat 124 ne yaptıysa duramaz, arkadan Mercedese vurur. Mercedes sahibi sinirlenir aşağı iner:

- Naaptın sen?

-Abi çok özür dilerim frenler tutmadı bağışla.

-Arabanı alsam tamponumu karşılamaz naapcaz şimdi?

-Abi tekrar özür dilerim. Yola devam ederler,bir sonraki ışıkta yine kırmızı ışık Mercedes yine zorlanmadan durur. Ama arkadan yine bir ses baam diye çarpar.

Mercedes sahibi kafasını çıkarıp arkaya bakınca aynı Murat 124 ün şoförü:

-Abi benim ben yabancı değil.

AK Parti

Delege seçimlerinin 19 Ekim 2014 Pazar günü bütün köy, mahalle ve beldelerde yapılacağını söyleyen Basri Yıldırım, “Delege seçimleriyle parti içi demokrasi ve seçmenle bütünleşmenin önemli bir adımı atılacak. 1 Kasım ve 31 Aralık tarihleri arasında, ilçe kongreleri ve 22 Kasım 2014 ile 22 Şubat 2015 tarihleri arasında il kongresi tamamlanacak. Büyük kongre sürecine adım adım geçilecek” şeklinde konuştu. Anlaşılan AK Parti her zamanki taktiği ile “Erken kalkan yol alır. Geç kalkan yaya kalır” diyerek yola düzülmüş.

AK Parti’de İl Başkanı Basri Yıldırım, milletvekili aday olmayacağını açıkladı. Yoluna il başkanı olarak devam edecek. İl Kongresinde kendisine rakip beklenmiyor. AK Parti Uşak İl Teşkilatı kulislerinde şimdiden milletvekili aday adayları telaffuz edilmeye başlandı.

2007-2011 yıllarında AK Parti Uşak Milletvekili olan Mustafa Çetin’in adı aday olarak dillerde dolaşmaya başladı. Göz Doktoru Erol Uysal ve eski il başkanı Mehmet Gün isimleri de kulislerde aday adayı olarak telaffuz ediliyor. AK Parti de konuşulan bir diğer isim ise Uşak Belediyesinin Uşak Üniversitesi’nden transfer ettiği Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz oldu. Nuri Uslu, Hilmi Alper ve AK Parti Uşak Milletvekili Avukat Mehmet Altay’ın adaylığı da kulislerde konuşulmaya başlandı. AK Parti de milletvekili aday adayı olarak AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan’ın da aday olma ihtimali yüksek.

CHP

Son günlerde pek sesi soluğu çıkmayan CHP Uşak İl Örgütünde da milletvekilliği için gönlünde aslan yatanlar, bu aslanlar adına isimleri kükremeye başladı.

CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan’ın 5-6 Eylül tarihlerinde yapılan olağanüstü kurultayda divan kâtibi olarak seçilmesi elini güçlendirdi. CHP Uşak İl Teşkilatında bu durum, “CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’a genel merkezin bir mesajı” olarak yorumlandı. Başkan Horasan CHP’de en güçlü aday adaylarından biri olarak görülüyor.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise aday adaylığı konusunda net bir tavır sergiliyor. Yılmaz, “Uşak’ta ön seçim kararı olursa adayım” diyor. Yılmaz, yıllardır kaydettiği üyelerin sayısına güvenerek ön seçimden sandıktan çıkacağına inanıyor. Ancak, vekillikte geçen 4 yılda kendine yakın isimleri de küstürdüğü bir gerçek. Ön seçim olsa da Yılmaz’ın sandıktan aday çıkması zor.

CHP’de aday adayları olarak, Sivaslı ilçesinde yaşayan işadamı Özkan Yalım ve Banazlı işadamı İsmet Akın, Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ali Karaoba gibi isimler de gündeme geliyor. Yalım, CHP etkinliklerinde sponsorlukla yol alırken, İsmet Akın, daha önceki seçimlerde aday adayı olmuş ve afiş olaylarından topladığı sempatiyle öne fırlamıştı. Akın, ilçelerde ve köylerde çok sevilen bir isim olarak görülüyor.

Dr. Ali, Karaoba, değişen CHP’nin yeni yüzü, yeni sesi olarak değişim isteyen gençlik tabanında karşılık buluyor. Karaoba, gençliğine ve gençlere güvenerek yola çıkmış izlenimi veriyor. CHP eski Uşak İl Başkanı İsmail Demirel de potansiyel aday olarak adını aday olarak yazdıran isimlerden.

MHP

30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı adayı olan İl Başkanı Alpay Özgür’ün boşalttığı İl Başkanlığını vekaleten dolduran Hüseyin Karabey’in vekil başkanlığında yol alan MHP ise, durağan bir dönem yaşıyor. MHP’nin belediye ve il genel meclisi üyelerinin yoklamalarda adı okunmasa Uşak’ta MHP’nin il teşkilatı olduğundan kimsenin haberi olmayacak.

MHP’de milletvekili aday adaylığı için en çok konuşulan isim Avukat Alpay Özgür oldu. Özgür’ün, dini ve milli özel günlerde bilboardlara verdiği kutlamalar yüzünden, “Aday olacak” yorumlarına neden oluyor.

MHP tabanında yeni bir isim, yeni bir yüz olarak konuşulan aday ise sigortacı Ali Erdurmuş. Erdurmuş da, her seçimde aynı isimlerin aday olmasına tepki gösteren kesimler tarafından destekleniyor.

MHP’den milletvekili adayı olarak Avukat Ali Kurt’un da adı dillendiriliyor. Kurt, 2014 yerel seçimlerinde Uşak Belediye Başkan aday adayı olmuştu.

UŞAK’TA DA DEVLET VARMIŞ

Uşak Valiliği ve Emniyet güçleri şikâyetler ve tespitler üzerine 51 otobüs şoförüne toplamda 4 bin 80 TL idari para cezası uygulamış. Oh be ne güzel, demek ki Uşak’ta da yasalara uymayanlara yaptırım yapan bir devlet gücü varmış. Yaşasın Devletimiz. 

Editör: TE Bilişim