Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na
USAKPORT.COM-- Uşak’ın Sivaslı ilçesine bağlı Selçikler Belediye Başkanı Osman Çakar, tam 26 yıldır görevde kalarak, Türkiye’nin en eski ikinci belediye başkanı oldu. 31 yaşındayken dönemin Anavatan Partisi’nden Selçikler Belediye Başkanı seçilen Osman Çakar, şu anda 6’ıncı döneminde. 26 yıldır yapılan tüm yerel seçimlerinden birincilikle çıkarak belediye başkanı seçilmesinin sırrını anlatan Osman Çakar, “Hiçbir zaman için kibir yapmadım, vatandaşa tepeden bakmadım ve her dertleriyle ilgilendim. Gurur, kibir ve büyüklenme bir belediye başkanını veya yöneticiyi bitirecek olan hastalıklar. Bunlar sadece başkan veya diğer yöneticileri kapsamaz aynı zamanda ekiplerindeki görevliler için de geçerlidir” dedi.

80 DARBESİ NEDENİYLE OKULUNU YARIM BIRAKTI
Şu anda AK Parti’den 3’üncü kez Selçikler Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Osman Çakar, 26 yıllık belediye başkanlığı dönemi hakkında Ali Araslı’ya açıklamalarda bulundu. 1980 darbesi döneminde Konya Selçuk Üniversitesi Matematik Bölümü’nü yarıda bıraktığını ifade eden Osman Çakar, darbe döneminde öğrenciliğin zor olduğunu belirterek, “Bin bir umutla gittiğim okulumu yarım bıraktım, çünkü o dönemde çok sıkı uygulamalar vardı ve şartlar el vermediği için memleketime geri döndüm. 31 yaşımda, ilk belediye başkan adaylığımı koydum ve dönemin ANAP’ından seçilerek göreve geldim. Seçildiğimde yaşım çok gençti ve 3 babasıydım. Vatandaşa karşı hep dürüst oldum ve zaman zaman negatif tepkiler alsam da, bu prensipten taviz vermedim. Çünkü belediye başkanı, önce Allah’a, sonra halka ve kanuna hesap verebilmeli” dedi.



ÜST ÜSTE 6 SEÇİMDEN GALİP AYRILDI
1991 yerel seçimleri ve sonrasındaki bütün seçimlerden galip ayrıldığını dile getiren Osman Çakar, şöyle söyledi: “Allah’a şükürler olsun ki, halk için yaptığımız çalışmalarımız hep takdir edildi. Vatandaşımız bize teveccüh ederek, mührü bize emanet etti. Ben sadece yol,su, kanalizasyon veya diğer belediye hizmetlerini yapmıyorum. Bunlar bizim asli vazifelerimiz ve söz konusu görevlerin yanı sıra halkın dertlerine çözüm bulmak da bizim boynumuzun borcudur. Doğumda, ölümde, hastalıkta, kederde, mutlulukta, ikili anlaşmazlıklarda ve aklınıza gelecek her konuda vatandaşımın yanında oldum. Kimi zaman bir ağabey gibi, kimi zaman kardeş gibi, kimi zaman da bir hakem gibi davrandım. Yeri geldi, küskünleri barıştırmak bana düştü ve dostların arasını buldum. Yaşım şu anda 57 ve ben hala ilk günkü şevkle ve aşkla vatandaşımıza hizmet ediyorum”.

EĞİTİMİNE BELEDİYE BAŞKANIYKEN DEVAM ETTİ
Üniversiteyi mecburen bırakmak zorunda kaldığını dile getiren Osman Çakar, 2008 yılında, üniversite sınavlarına girdiğini ve aldığı puanla, Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü’ne girmeyi hak kazandığını kaydetti. Üniversiteyi 3 yıl içinde tamamladığına değinen Osman Çakar, “Okulunu yarım bırakan biri olarak, bu duygunun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Bu nedenle eğitimin hayatın her döneminde olabileceği düşünceyle sınavlara girdim ve yerel yönetimler bölümünü kazandım. Belediye başkanlığı görevim nedeniyle açıktan okudum ve diplomamı aldım” dedi.



BELEDİYE BAŞKANI KİBİRDEN UZAK OLUR, KİMSEYİ KÜÇÜMSEMEZ
Görevde 26 yıl gibi uzun bir süre boyunca kalmasının sırrını açıklayan Osman Çakar, halkın kibirli ve küçümseyici tavırdaki yöneticilerden rahatsız olduğunu ifade etti. Osman Çakar, şöyle konuştu: “Türk milleti, çok sevecendir ve dürüst insanı hemen bağrına basar. Fakat milletimizin bir özelliği de kibirli ve gururlu yöneticileri ne yaparsa yapsın sevmemesidir. Herkese birer ev ve birer araba verin, yaşadığınız bölgeyi en lüks hayatın yaşandığı bir alana dönüştürün, eğer kibirliyseniz kaybetmeye mahkumsunuz. Ben ne başkanlıktan önce, ne de başkanlıktan sonra hiçbir zaman için kibir yapmadım, vatandaşa tepeden bakmadım ve her dertleriyle ilgilendim. Gurur, kibir ve büyüklenme bir belediye başkanını veya yöneticiyi bitirecek olan hastalıklar. Zaman zaman bana küsen ve darılanlar da oldu. Fakat ben bir belediye başkanı olarak asla küsmedim ve selamımı verdim. Zaman içinde de sorunlar kendiliğinden çözüldü. Çünkü siyasette küslüğe yer yok”.



REFERANDUMDAN EVET OYU ÇIKACAKTIR
TBMM’den yeterli çoğunluğu alarak kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan yeni Anayasa paketi hakkında da konuşan Osman Çakar,  Türkiye’nin koalisyonlardan ve Başbakan-Cumhurbaşkanı uyuşmazlığından dolayı sıkıntılı dönemler geçirdiğini anlattı. Osman Çakar, “Aynı partiden olmasına rağmen Mesut Yılmaz ve Turgut Özal anlayamadı, yine Tansu Çiller ve Süleyman Demirel arasında da sıkıntılar çıktı. Bülent Ecevit ve Ahmet Necdet Sezer aynı dünya görüşüne sahipti ve onlar da ters düştü. 2001’deki Anayasa kitapçılığı fırlatmayla başlayan kriz ve sonrasındaki koalisyonlardan bu millet çok çekti. Yeni sistem, kişiye özel olarak hazırlanmıyor. Neticede Sayın Cumhurbaşkanımız da bir gün bu dünyadan göçecek. Ayrıca 2 defadan fazla aday olma hakkı tanınmıyor. Buradaki amaç sistemsel tıkanıklıkların giderilmesi ve bürokrasideki hantallığın kaldırılmasıdır. Ben şahsen bu referandumdan evet çıkacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim