BAKAN BOZKIR: “AB’YE GİREMEZSEK TÜRKİYE DEĞİL AB KAYBEDER”

AB Bakanı ve  Başmüzakereci Volkan Bozkır, “Ümit ediyorum ki, Türkiye birkaç yıla kadar AB’ye girecek. Girmezse kaybeden Türkiye değil, AB olacaktır” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın Uşak ziyareti renkli görüntülere sahne oldu. Sabah saatlerinde Uşak’a gelen Bozkır, Atatürk Kültür merkezi’nde düzenlenen AK Parti Uşak İl Teşkilatı Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Bu toplantıda, bu yıl ilk kez Uluslar arası hale gelen “Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali” nde bulunan stantları gezdi. Buradaki sanatçılarla sohbet eden Bakan Bozkır, daha sonar Uşak Göz Merkezinin yeni binasının açılışını gerçekleştirdi. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yeğeninin düğününe katıldı. Daha sonra da Uşak Arkeoloji Müzesini gezen Bakan Bozkır öğle saatlerinde Uşak’tan ayrıldı.

“ULUSLARARASI AKTÖR HALİNE GELDİK”

AB Bakanı ve Başmüzarekeci Volkan Bozkır katıldığı AK Parti Uşak İl Başkanlığı Danışma Toplantısında, son yıllarda Türkiye’nin şaşırtıcı derecede büyüdüğünü ve dünyada uluslararası aktör haline geldiğini kaydetti.

Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na

Konuşmasına, Hakkâri de şehit olan askerlerimize rahmet dileyerek başlayan Bozkır, “Uşak çok güzel bir şehir. Gelmekten çok büyük sevinç duyuyorum. Her zaman sizlerle bir arada olmak isterim. En kısa zamanda yine geleceğim” diyerek Uşak’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye’nin bugünlere gelirken birçok zorlukları yendiğini belirten Bozkır, "Türkiye bugüne gelirken 4 önemli aşamadan geçti. Bunlar ekonomik reform, demokratik reform, AB süreci, barış ve çözüm sürecidir. Türkiye ekonomik anlamda çok sıkıntılı dönemler yaşadı. Bunları hepimiz hatırlıyoruz. Bu günlere gelirken çok önemli ekonomik reformları hayata geçirdik. AK Parti iktidara geldiğinde 3 bin dolar olan kişi başına gelir bugün 11 bin dolara, 50 milyar dolarlık ihracat 300 milyar dolara çıktı. 4 kalem mal ihraç eden bir ülkeden 14 bin 750 kalem mal ihraç eden ülke haline geldik. Üniversite sayımız 85'ten 180'e çıktı. Biz ne diyoruz; 2023'te bunları üçe katlayacağız, ihracatımız 500 milyar dolara, kişi başına gelir 25 bin dolara çıkacak diyoruz. Türkiye o kadar şaşırtıcı şekilde büyüdü ki dünyada uluslararası aktör haline geldi. Bu yeni yapıda Türkiye'yi görmek istemeyen güçler ülkemizi etkilemeye çalıştı. Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar ellerinden geleni yapıyor. Gezi olayları, 25 Aralık olayları bunun bir parçası" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin bugün Cumhuriyet tarihinin en başarılı dönemini yaşadığını belirten Bozkır, “Son 12 yılda AB’ye girme yolunda önemli adımlar atmıştır. Türkiye bir iki yıla kadar AB’ye üye olacaktır. Biz her şeyi dört dörtlük yaptığımızda eğer bizi Avrupa Birliği'ne almazlarsa çok da fazla umurumuzda olmaz, Avrupa Birliği kaybeder. Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi ret etme lüksü olmadığına eminim” şeklinde konuştu.

“ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞARILI OLACAKTIR”

Çözüm sürecinin ne pahasına olursa olsun devam ettirileceğinin altını çizen  ifade eden Bozkır sözlerine şöyle devam etti:

"Çözüm sürecinden kimsenin endişesi olamayacak. Ben Avrupa'ya gittiğimde herkes bana Kobani'yi sordu. Ben de onlara, “Kobani'de kimse kalmadı, 138 bin kişiyi sınırlarımızdan aldık, tüm yaşayanlar Türkiye'de diyorum. Kimse bilmiyor bu gerçekleri. Almanya 4 aydır, 'Suriye'den 16 bin kişiyi alayım mı, almayayım mı' diye tartışırken biz Suriye ve Irak'tan gelen 1 milyon 700 bin kişiyi aldık. Biz hiç bir mazluma sırtımızı dönemeyiz. Daha da gelirse onlara da kapıyı açacağız, açmak zorundayız. Suriye'de Beşar katliam rejimi kalktığında bu insanlar geri dönecek. O zaman yaptığımız şeyin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkacak."

“IŞID TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Bakan Bozkır’a 8 aylık başkanlık dönemindeki icraatlarını sinevizyon gösterisi ile anlattı.

Daha sonra söz alan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “İstismarcılara asla geçit vermeyeceğiz. ABD, Avrupa ve İsrail’e inat çözümü nihayete erdireceğiz. Arap baharı diğer ülkelerde kısa zamanda başarıya ulaşırken, Suriye’de olmadı. Çünkü Suriye üzerinde emelleri olanlar Esad’ın devrilmesini istemedi. IŞID’ı devreye soktu. Nereden çıktı bu IŞID? IŞID bir terör örgütüdür. Çünkü İslam’da öldürmek ve suçsuz insanlara saldırmak yoktur. IŞID terör örgütü, PKK ve PYD de terör örgütüdür” dedi.

Ak Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ise, “AK parti iktidarlarının 12 yılda ortaya koymuş olduğu “Büyük Türkiye” iddiası, “mazlumların yükselen sesi olma iddiası”, “Dünyanın 5 ten büyük olma iddiası” ülkemize ekonomik anlamda ve sosyal anlamda büyümesi, önüne 2013, 2050, 2071 hedefi koymasından sonra bir çok oyun sahneye kondu. Ensisiteyi en büyük engel olarak pranga takmaya çalıştılar. Sayın cumhurbaşkanımız halka çözümü koyunca daha büyük oyunlar sahnelenmeye başladı. Başaramayacaklar. Ülkemiz önemli bir coğrafyada bizler sorumlulukla karşılamalı, oynanan oyunları boşa çıkarmalıyız” ifadesini kullandı.

Toplantı sonunda Bakan Bozkır’a, Uşak kilimi, “Cumhuriyeti Böyle kazandık” tablosu, Uşak tarhanası ve battaniyesi hediye edildi. AK Parti Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul da çiçek sundu.

                           HABER: SALİH KILINÇ

                           FOTOĞRAFLAR: RAMAZAN ÇETİNER

                                                        MERT ALTUN

 

Editör: TE Bilişim