Ebrar Derneği ve Genç Memur Sen Uşak Şubesi tarafından düzenlenen , “Adı Konmamış 3. Dünya Savaşı ve Son kale Türkiye” adlı konferansa konuşmacı olarak Gazeteci Yazar  Abdurrahman Dilipak katıldı. Dilipak, “Dünyayı sömüren batının önünde son kalenin Türkiye” olduğunu söyledi.

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak’ın konferansına ilgi çok olunca 375 kişilik AKM salonu doldu.  Aralarda da yer kalmayınca AKM fuayesinde dev bir sine vizyon kurularak, salona giremeyenlerin konferansı buradan izlemesi sağlandı.

Konferansa: Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan eşi Halime Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak İl Müftüsü Fuat Altındaş, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Uşak Baro Başkanı Baki Kantar, Uşak İl Milli Eğiitm Müdürü Bülent Şahin ve eski Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun katıldılar.

GENÇ MEMUR-SEN DİYARBAKIR’A GİDİYOR

Konferans, Kocatepe Cami İmam-Hatibi Mehmet Kartepe’nin okuduğu Kur’an tilaveti ile başladı. Daha sonra, “Hoş geldin “ konuşması yapan Ebrar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fatih Göç, “Ülkemiz üzerinde çeşitli oyunlar oynanıyor. Mısır’da idama mahkum edilen 529 kişinin adlarının okunması bile bir saati aşarken, bir saat bile sürmeyen bir duruşma ile idama mahkum edildiler. Türkiye üzerinde oynanan oyunları sizlere birazadan gazeteci-yazar sayın Abdurrahman Dilpak anlatacak” dedi.

Daha sonra söz alan Genç Memur-Sen Uşak Şube Başkanı Bilal Ertaş, “Genç Memur- Sen olarak ülkemizin huzuru ve istikrarı için biz her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Geçen yıl 1 Mayıs’ı Çanakkale de kutlamıştık. Bu yılda çözüm sürecine katkıda bulunmak adına 1 Mayıs’ta Diyarbakır’dayız. Bizim İlla Taksim veya şu meydan olsun gibi bir takıntımız yok” şeklinde konuştu.

BATI IRKÇI KATLİAMLAR YAPIYOR

Abdurrahman Dilipak, dünyada yaşayan dört büyük ırktan biri olan Kızılderililerin yok edildiğini, kara derililerin ise köleleştirildiğini ve sarı ırkın sömürüldüğünü hatırlatarak, “Dünya gelirinin üçte ikisi batıya gidiyor. Batının bu servetinin arkasında, tarihi arka plan olarak, yok edilen Kızılderililerin kanı, köleleştirilen Afrika halklarının gözyaşı ve sarı ırkın soyulan serveti ve gasp edilen alın terleri var. Ruanda’da, Çin’de, Mısır’da katliamlar hal sürüyor. Batı tüm katliamlara seyirci kalıyor. Sonra da buraları işgal ediyor. Dünyayı sömürmesine son engel olarak Türkiye’yi görüyor” dedi.

TARİHTEN DERS ALALIM

“Bugünümüzü anlayabilmek için tarihimizi bilmemiz gerekir” diyen Dilipak, konuşmasında “Bu günler çok önemli. Sizler tarihin yaşayan tanıklarısınız. Tarih işte böyle yazılır. Tarih övgü ya da sövgü değildir. Tarihten ders alınır. Biz geçmişle bugün arasında doğru bir çizgi çizebilirsek geleceğimizi o doğrultuda arayabiliriz. Tarih geleceği inşa etmede bizim için bir tecrübe birikimi olacaktır” dedi. Konuşmasına, “Çocuklarınızın üniversiteye girmek için çalıştığı kadar siz cennete girmek için çalışmıyorsanız, bilin ki cennete girmek çocukların üniversiteye girmesinden daha kolay değil. Aklınız kadar iman edecek ve aklınız kadar amel işleyeceksiniz. Allah cahil ve zalim bir topluma hidayet nasip etmeyecek. Onun için çok okumamız ve çok düşünmemiz gerekiyor. Ve birbirimize zulmetmekten vazgeçmemiz gerekiyor. Zulmedenin duası kabul olmaz” dedi.

“TÜRKİYE ELMAS TAŞI GİBİDİR”

Merkez Bankası eski Başkanı Uşaklı Durmuş Yılmaz da hesap hatası yaptı Merkez Bankası eski Başkanı Uşaklı Durmuş Yılmaz da hesap hatası yaptı

Dünya haritası üzerinden açıklamalar yapan Dilipak, “Haritayı nasıl yaparsanız yapın Türkiye bir yüzüğün elmas taşı gibi. Türkiye dünyanın en mükemmel ülkesi. Jeopolitik ve jeostratejik açıdan dünyanın en önemli bölgesindeyiz. Dünyanın potansiyel olarak en zengin ülkesiyiz. Ülkemizin değerini bilelim. Türkiye’yi yanlarına almaya dün tenezzül etmeyenler, bugün Türkiye’yi kaybetmenin kendilerine yükleyeceği maliyeti düşünerek uykuları kaçıyor. Türkiye’yi kendi adamlarıyla yönetmek için Tayyip Erdoğan ve yönetimini tasfiye etmek üzere ABD, İngiltere ve İsrail’in ortak bir operasyonuyla karşı karşıyayız. Bize şer gibi görünen hayra dönüşebilir. Ak Partinin bağırsaklarını temizlemek için ve daha cesur, ahlaklı, bilgili insanlarla yola devam etmek için, bu fitne büyük bir ders olabilir. Birileri bu fitneyi bahane ederek iktidarı boğmak istiyor. Bu oyunlara karşı dikkatli olmamız gerekiyor. Daha bu işin birinci etabı tamamlanmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de ellerinden geleni arkalarına koymayacaklar. Ama bu bizim için önemli bir ders olacak. Bu engeli de aşarsanız bundan sonra daha güçlü olacaksınız, onlar çok daha zayıf olacaklar” diyerek konferansı tamamladı.

Editör: TE Bilişim