Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor
  

CHP UŞAK’TA ‘ADALETİN KARA GÜNÜ’ EYLEMİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak İl Başkanlığı, 17-25 Aralık soruşturmalarının kapatılmasını protesto ederek, Uşak Adliyesi giriş kapısı önüne ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelenk bıraktı.

CHP Uşak İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, İl Başkanı Bülent Horasan başkanlığında siyah çelenkle birlikte İsmetpaşa Caddesi’nden Adliye binası önüne kadar yürüdü. Adliye kapısı önüne siyah çelenk bırakan partililer adına konuşan İl Başkanı Bülent Horasan, bugünü adaletin kara günü ilan ettiklerini ifade ederek son yüzyılın en büyük yolsuzluk operasyonunun kirli bir adalet anlayışı ile kapatılmak istendiğini söyledi.

17 ve 25 Aralık soruşturmalarına savcılığın takipsizlik kararı vererek davaların hükmünün kapatılmasını CHP örgütleri olarak protesto ettiklerini belirten Horasan, “Haklarında soruşturma açılan 53 kişi için takipsizlik kararı verilmiştir. Herkesin bildiği gibi dinlenen rüşvet pazarlıklar, görüntülenen para dolu çantalar, yatak odalarında ki kasalar, ayakkabı kutularında ki paralar meğer masummuş. Biz hayal görmüşüz. Bunların villalarında ki paraları eritemedi ama Türkiye’de ki insanların ve kamuoyunun vicdanları eridi. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerdiği gibi 17-25 Aralık tarihleri Hırsızlık Haftası olsun. Hatta bunu AKP genel merkezinde kutlasınlar. Yargı fiilen hükümetin maşası olmuştur. Bunlar halkın vicdanında aklanmadılar. Bu çark bu yükü çekmez. CHP iktidarı döneminde halktan alınan halktan soyulan paraları biz halkımıza geri vereceğiz” dedi.

Adliye önünde ‘Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek’ sloganı atan partililer daha sonra olaysız dağıldı. 

Editör: TE Bilişim