Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili

AK Parti Uşak İl Başkanı Avukat Fahrettin Tuğrul, kentteki davalarla ilgili yargıya müdahale ettiğine dair iddialara yanıt verdi. Bugün yapılan basın toplantısında, yargıya etki edip etmediğine dair bir soruya yanıt veren AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, “Yargının üzerinde hiçbir egemen gücün olmaması gerektiğini düşünüyorum ve tavrım böyledir. Yargı bağımsızdır ve kararlarını bağımsız verir. Osman Kavala davasında, Türkiye’ye ayar vermeye çalışanlar var. Dışişleri Bakanımız, en son Almanya’da Türkiye’ye tenzilat yapmak isteyenlere gerekli cevabı verdi. Merkez ilçe başkanı benim muhattabım olmaz ve biz onlarla aynı siyaseti yapmayız. Biz eline kamera alıp youtuber gibi siyaset yapacak adamlar değiliz. Biz yargıya başvurduk ve bizimle ilgili yargıya ayar veriyorlar şeklinde açıklama yapanlara gereği neyse yapar. Bunu haber yapan arkadaşla da konuştum ve kendilerine dava açtım. Yargılamaları devam ediyor” dedi.
Tuğrul, “Bir haber yapacağınız zaman araştırın ve gerçek neyse onu yazın. Bu anlamda haberi yapan arkadaşımla Hac vazifesinden önce konuştum ve kendisi haberin gerçek olmadığını ifade etti. Hatasından döndüğü için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Yargıyı zan altında bırakan malum partinin şovmeni hakkında davamız sürecek” diye konuştu.
Öte yandan İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, Ağustos 2021’de yaptığı açıklamada, AK Parti Uşak İl Başkanı avukat Fahrettin Tuğrul'un bazı hakimleri baskı altına aldığı iddiası üzerine Uşak Cumhuriyet Başsavcılığını, Uşak Barosunu ve Adalet Bakanlığını göreve davet etmişti.

Editör: TE Bilişim