Mehmet Kahveci: Masada oturan değil, sahada koşturan bir başkan olacağım Mehmet Kahveci: Masada oturan değil, sahada koşturan bir başkan olacağım
USAKPORT.COM// AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ve İl Başkanı Servet Kuş, esnaf ziyareti yaparak, yeni Anayasa paketi hakkında bilgiler verdi. Dün Çivril Caddesi üzerinde esnafı ziyaret eden AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ve İl Başkanı Servet Kuş, bugün de Salı Pazarı’nda hem pazarcı esnafı, hem de vatandaşla sohbet ettiler. 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu hakkında fikir alışverişinde bulunan Milletvekili Mehmet Altay ve İl Başkanı Servet Kuş, günlük yaşamla ilgili talep ve beklentileri de dinledi. 

BİR OTOBÜSTE 2 KAPTAN OLURSA, YOLCULAR NE YAPACAĞINI VE BİLMEZ KAZA YAPMA İHTİMALİ YÜKSEKTİR
Burada kısa bir değerlendirme yapan AK Parti Milletvekili Mehmet Altay, mevcut sistemin 2 başlılığa yol açtığını ve bunun bir gemi benzetmesiyle daha net anlaşılacağını söyledi. Altay, “Parlamenter sistem, 2 direksiyonu ve 2 şoförü olan bir otobüse benzer. Bir otobüsü sevk ve idare edecek olan bir kaptanın direksiyona geçmesi gerekirken, aynı anda 2 şoför farklı direksiyonlara oturur. Birisi sağa döneyim der, öteki sola. Böyle olunca yolcular da neye uğradığını şaşırır ve gidilecek noktaya varılmadan ya kaza yapılır, ya da otobüs arıza verir. Biz istiyoruz ki ülkemiz siyasi kazalara kurban gitmesin. İstikametimiz net ve belli olsun. En önemlisi kaptanımızı belirleyelim ve onun yanında dimdik duralım. Yol tıkandığında aşağıya inelim ve bir an önce sıkıntıları bertaraf edelim. Yeni sistemin faydası, Türkiye’ye net bir istikamet belirlemesi ve hedeflere daha kısa sürede ulaşacak olmasıdır” dedi. 

MEVCUT SİSTEM DARBELERE NEDEN OLAN VE DEĞİŞMESİ ELZEM BİR SİSTEM
AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş da, yeni Anayasa paketinin Türkiye için önemli olduğunu söyledi. Servet Kuş, hayır diyenlerin neden hayır dediğini bilmediğini ve konuya salt siyasi gözle baktıklarını söyledi. Anayasa değişiminin memleket meselesi olduğunu kaydeden Servet Kuş, “Bu Anayasa değişimi, sadece AK Parti’nin meselesi değildir. Türkiye’yi seven ve ilerlemesini isteyen herkesin görevidir. Karşımızda bir grup var hayır diyenler. İnanın birçoğu neden hayır dediklerini bilmiyor. Biz sabrımızla onlara ne için evet demeleri gerektiğini anlatacağız. Konuyla ilgili birçok yalanlar da söyleniyor. Önemli sıfatları olan kişiler, insanların huzuruna çıkarak yalanlar söylüyorlar. Oya onlarda mevcut sistemin sakıncalarını çok iyi biliyorlar. Mevcut sistem darbeler doğuran, değişmesi elzem bir sistem. Onun için bu sistemin değişmesi lazım” diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilişim